Boxningslegendarens galna utspel – kan investera i PL-klubben

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT och AFP

Newcastles ägare Mike Ashley har länge sökt efter en efterträdare som kan köpa klubben.

Nu öppnar en oväntad intressent för att investera i den engelska Premier League-klubben.

Boxningslegendaren Floyd Mayweather uppges vara sugen på att köpa in sig i Newcastle.

Den engelska affärsmannen Mike Ashley har varit ägare i Newcastle United sedan 2007 – och hans tid i klubben har varit minst sagt svajig. Under hans styre har klubben halkat ur Premier League två gånger, och Ashley har sedan flera år varit impopulär bland lagets supportrar.

Vid flera tillfällen har Mike Ashley försökt att sälja klubben, och under den senaste säsongen har affärskvinnan Amanda Staveley rapporterats vara nära ett köp.

Nu har en minst sagt överraskande spekulant talat ut om en eventuell investering i ”The Magpies”.

Boxningslegendaren Floyd Mayweather säger till Daily Star att han älskar staden, och att han är intresserad av att göra affärer med klubbledningen.

”Investerar med mitt huvud”

– Jag älskar Newcastle, de grabbarna älskar att festa hårdare än någon annan stad jag varit i runtom i världen. Jag träffade några av spelarna förra året och de är bra killar. Jag är alltid öppen för nya affärsmöjligheter och jag älskar alla sporter, men jag investerar med mitt huvud, inte med hjärtat, uppges han ha sagt till tidningen.

– Att investera med hjärtat är den snabbaste vägen att förlora pengar. Men om någon gör en affärsplan och mitt folk tittar igenom det och säger: "Floyd det kan ge pengar", då skulle jag investera.

Om Mayweather skulle köpa sig in i klubben har han en drömspelare som han mer än gärna skulle värva upp till norra England.

– Cristiano Ronaldo har länge varit en supporter och en kompis till mig, så jag kanske till och med lyckas få honom att avsluta karriären i Newcastle.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.