Carolina Gynning får massiv kritik för Instagrambild – slår tillbaka

avJakob Meijer

NÖJE

Carolina Gynning i pälsmössa får hennes Instagramföljare att rasa.

Nu slår tv-profilen tillbaka mot kritiken.

”Den här gamla räven är tyvärr redan DÖD så låt mig njuta av det och hålla hjärnan varm”, skriver hon på Instagram.

När Carolina Gynning för ett par dagar sedan laddade upp en Instagrambild på sig själv poserande i pälsmössa tog det inte lång tid innan flera följare höjde sina röster. De ifrågasätter hennes val att bära kläder av päls.

Gynning valde snabbt att svara alla kritiker med ett nytt inlägg.

”Det var tjat om mössjäveln...”, konstaterar Carolina Gynning och förklarar att hon ärvt mössan av sin mormor som bar den för fyrtio år sedan.

”På den tiden typ på 80-talet visste inte jag ens att den var gjord av ett djur. Inte heller hur djur plågas... Nu 40 år senare skulle jag aldrig köpa en ny päls men jag måste väl för fan få använda mina gamla som ligger och skräpar när det är 20 minus ute?”, skriver hon.

Köper inte förklaringen

Gynning fortsätter:

”Eller ska jag köpa nya mössor och på det sättet konsumera i onödan och förstöra vår älskade planet på det sättet. Hur ska ni ha det??? Jag älskar djur och jag plågar dem aldrig!  Men den här gamla räven är tyvärr redan DÖD så låt mig njuta av det och hålla hjärnan varm , den dog tyvärr redan på 50 talet!!!!”.

Flera av Gynnings följare håller med henne och försvarar tv-profilens beslut att bära mössan. Samtidigt menar många att hon trots allt borde göra sig av med den.

”Man kan aldrig rättfärdiga pälsindustrin punkt. Det handlar inte om hur gammal din mössa är eller varifrån du fick den. Folk ser upp till dig för du är känd. För folk ser inte upp till sig själva. Så nu kommer dem leta efter en likadan mössa, därav lever pälsindustrin vidare”, skriver en följare.

Foto: Jonas Herjeby
Carolina Gynning.

Kändisbilderna som blev en snackis 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM