Samtliga ministrars resor ska utredas efter avslöjande

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TT
Infrastrukturminister Anna Johansson

Under onsdagen avgick statssekreterare Erik Bromanders efter avslöjanden om att han gjort flera dyra utlandsbesök

Regeringskansliet kommer nu att granska alla ministrars och statssekreterares resor uppger Dagens Nyheter.

Det var under onsdagen som besked kom om att Erik Bromander, statssekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson (S), tvingas lämna sitt uppdrag efter avslöjade om att han gjort flera dyra utlandsresor, vilket Dagens Nyheter var först med att avslöja.

”Saknar förtroende”

Infrastrukturminister Anna Johansson förklarade Bromanders avgång med att det inte fanns något annan utväg än att han var tvungen att gå.

– Jag måste känna ett 100-procentigt förtroende för honom, i den situation som nu uppstått kan jag inte det, säger Anna Johansson till DN.

Bromander har sedan i oktober 2014 åkt på minst 27 utlandsresor, ofta långt utanför Europa, för en summa av 829 000 kronor.

Frågor har även väckts kring hur Bromander använt sin resebonus.

Alla ska granskas

I efterdyningarna har nu regeringskansliet inlett en granskning av alla resor som samtliga ministrar och statssekreterare gjort uppger Dagens Nyheter under torsdagen.

– Vi vill skaffa oss en aktuell bild av statsrådens och statssekreterarnas tjänsteresor. Vi vill också se över om det finns behov av att förtydliga de riktlinjer vi har, säger Emma Lennartsson, statssekreterare hos Stefan Löfven till tidningen.

Enligt DN har granskningen redan inletts på flera departement.

Publicerad: