Gustav, 30, hittade benlöst kryp i sitt te

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NYHETER

Kobbs Earl Green-te innehåller grönt te från Asien blandat med citron och limeskal.

Men i 30-åriga Gustav Sundgrens påse låg också ett benlöst kryp.

– Vi har analyserat insekten och kan se att det är en skalbagge, kommenterar Löfbergs Lila.

En decemberkväll skulle Gustav Sundgren, 30, från Stockholm avnjuta en kopp Kobbs Earl Green-te. Men när han råkar tappa tesilen i golvet upptäcker han ett benlöst kryp mitt bland tebladen.

– Då såg jag skalbaggen och eftersom den inte hade några ben kändes det väldigt ofräscht. Jag har sannolikt druckit en kopp med benen i tidigare. Det känns jävligt äckligt, säger han.

”Är grymt äckligt"

Det är oklart hur skalbaggen har hamnat i påsen, enligt företaget Löfbergs Lila som säljer teet.

Tidigare har Gustav Sundgren druckit kaffe, men i somras gick han över till te och kunde inte tänka sig att det här skulle hända honom.

– Det är grymt äckligt, men jag undrar också om det var farligt eftersom jag blev sjuk i samband med detta.

Kort efter att Gustav druckit en kopp te fick han utslag kring hela halsen och blev väldigt utmattad i flera dagar. Då började han misstänka att det kunde röra sig om en giftig skalbagge – men det har han ännu inte fått svar på.

– Vårt labb har analyserat den inskickade insekten och kan se att det är en skalbagge. Detta är något som absolut inte ska förekomma i våra produkter, svarar Löfbergs Lila.

Beklagar skalbaggen

Löfbergs Lila menar att det här är en extremt ovanlig händelse och beklagar det som inträffat.

– Det här är för oss väldigt beklagligt och det är första gången som det inträffar. Vi tog det därför på stort allvar och och utredde hur detta kunde hända, säger Sofia Svahn, kommunikationschef på företaget.

Som plåster på såren skickades en ny Kobbs Earl Green-påse till Gustav. Men han tycker inte att det är tillräckligt.

– Jag vill ha en kompensation som inte är i te, av naturliga skäl, säger han.

Numera kommer det vara svårt för Gustav att dricka te i framtiden, och dessutom kommer han ”kontrollera teet ett antal gånger” innan han stoppar tesilen i vattnet.

– Jag tycker att det är jävligt ofräscht. Jag kommer fortsätta att dricka te, men jag kommer att hålla mig till påste i framtiden och inte lösviktste.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN