PSG utklassade Krafths och Ghoddos Amiens

Sportbladet på plats på PSG-Amiens

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PARIS. Amiens, med Emil Krafth och Saman Ghoddos i startelvan, åkte på en rejäl utskåpning mot PSG i Ligue 1.

Den svenske högerbacken fick stifta bekantskap med en viss Kylian Mbappé i andra halvlek.

– Om han bara petar och sticker är man körd, säger Emil Krafth till Sportbladet efter 5-0 i Paris.

Emil Krafth och Saman Ghoddos är båda nya i Amiens den här säsongen och spelar regelbundet från start med laget som gick upp i Ligue 1 förra året. På Parc des Princes tog det dock bara knappa tolv minuter innan den överlägsna tabellettan hade tagit ledningen via en nick av Marquinhos.

Men Amiens skulle sälja sig ganska dyrt i första halvlek. Några minuter före paus fick Saman Ghoddos på en hård träff mot mål, men en lagkamrat stod i vägen och istället kunde Adrien Rabiot utöka till 2–0 för hemmalaget. I slutet av andra halvlek gjorde PSG tre mål på sju minuter.

– Första halvlek är ganska stabil från vår sida, men så gör de 2–0 på en fast situation. Det dödar självförtroendet lite och i andra halvlek blir det alldeles för enkelt för dem. De kan göra lite vad de vill, säger Saman Ghoddos.

”Då är man körd...”

I andra halvlek ställdes Emil Krafth ett par gånger mot PSG:s Kylian Mbappé. Först när Krafth tryckte till PSG-stjärnan och fick frispark mot sig, och senare med en lätt knuff i ryggen på Mbappé, som trots det slog in 4–0 i momentet efteråt.

– När man möter en snabb spelare får man inte ge honom för mycket tid. Om han bara petar och sticker är man körd. Det gäller att ligga nära och försöka, säger Emil Krafth.

Saman Ghoddos, som mött – och slagit – en rad stora klubbar med Östersund i Europa League menar att Paris Saint-Germain är på en egen nivå:

– Det är nog det bästa lag jag har mött.

Amiens-svenskarna är trots lördagens holmgång i Paris nöjda med den första tiden i Frankrike.

– Det är en familjär klubb och bra stämning i laget. Men vi har åkt på lite förluster som vi inte förtjänar. Vi är ett bra lag, men det är många nya spelare. Vi håller fortfarande på att svetsa samman truppen, säger Saman Ghoddos.

– Det är skönt att ha en annan svensk, en svensk-iranier, som man kan luta sig mot, vara trygg med och umgås med, säger Krafth, som hoppas att svenska landslaget kan lyfta sig efter träningsmatchen mot Slovakien i veckan.

En poäng efter två möten

I november väntar returmatcher mot Turkiet och Ryssland i Nations League, där Sverige har en poäng efter två möten.

– Vi har väl alla möjlighet egentligen och allt i våra egna händer. Det är en jäkla press på oss eftersom vi gjorde det så bra i VM och sen har vi inte riktigt fått spelet att funka efter det. Vi är väldigt missnöjda med första matchen mot Turkiet, men hoppas att vi kan vinna båda matcherna och vinna gruppen.

Foto: TT
Laddar Laguppställning
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.