Är det här världens dyraste papperspåse?

Publicerad:
Uppdaterad:

Miljöfrågor

Hur mycket kan en papperspåse kosta? Ett par kronor tänker nog de flesta, men onlineaffären Rum21 har gjort en annan bedömning.

Deras två papperspåsar i storlekarna small och large kostar 233 respektive 330 kronor.

1 av 2 | Foto: Printscreen från www.rum21.se

”Denna snygga förvaringspåse skapar oändliga lösningar för förvaring av allt från blomster till pennor.” Så beskriver Rum21 två papperspåsar som de säljer.

Det som fått flera kunder att reagera är prissättningen på dessa produkter. En papperspåse i storleken small kostar 233 kronor och samma variant fast i large ligger på 330 kronor.

”Är ju ett riktigt kap”

Framför allt den mindre påsen har fått flera recensioner på sidan, men flera inlägg låter misstänkt ironiska.

Användaren Carl skriver till exempel ”Att hitta en sådan här pärla till papperspåse för bara 233 kronor är ju ett riktigt kap!”

En annan recensent som kallar sig för Lina skriver ”Helt ärligt köpte jag den här påsen bara för att testa om den faktiskt öppnade upp för ’oändliga förvaringsmöjligheter’. Visste inte hur många som skulle gå sönder i mitt experimenterande, så köpte ett par stycken. Pennor gick bra. Gick också bra att klippa hål för ögonen så jag kunde klä ut mig till Shia Labeouf under premiären av Nymphomaniac till halloween.”

Användaren P påstod sig även hitta nya användningsområden: ”En moderiktig kattoalett med så höga kanter att det inte sprätter ut kattsand.”

”Snygg inredningsdetalj”

Något som flera recensenter kommenterar är att påsen inte tål vatten, vilket Rum21 också skriver ut i sin produktbeskrivning som avslutas med ”påsen blir en snygg inredningsdetalj i ditt hem.”

Användaren Fotbollsmamma berättar exempelvis: ”Ångrar dock att jag inte läste kommentarerna innan, jag som så många andra fick upptäcka att den inte tål vatten den hårda vägen. Ett vänligt tips till er som funderar på att köpa den, använd den inte som duschmössa.”

Aftonbladet har sökt Rum21 utan framgång.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA