Skadade Dif-stjärnan kan göra comeback på söndag

avDaniel Sörensen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Han missar kvällens match mot Malmö FF.

Men under söndagens match borta mot Brommapojkarna kan Djurgårdens offensiva stjärna Kerim Mrabti göra comeback efter den skada han ådrog sig i derbyt mot AIK.

– Jag vill känna mig hundraprocentig, men jag är väldigt nära, säger han till Diftv.se.

Det tog bara tio minuter innan Kerim Mrabti tvingades lämna planen med en befarad sträckning i en baksida i derbyt mot AIK.

Det pratades då om att Djurgårdens mittfältsstjärna skulle vara borta 4–6 veckor.

Inför Stockholmslagets bortamatch mot Malmö FF saknas åter Mrabti i truppen, men till klubbens egen tv-kanal, Diftv.se, berättar han att han närmar sig en återkomst redan till helgen.

– Vi har pratat igenom det väldigt mycket och känt efter under träningarna som varit och bestämt att Malmö-matchen står vi över. Vi siktar förmodligen mot BP eller cupen, säger han i intervjun.

– För mig är det många matcher kvar på säsongen, jag vill inte riskera något för en match. Jag vill känna mig hundraprocentig, men jag är väldigt nära.

”Kul att vara på gång”

23-åringen har tränat för fullt med laget under veckan. Parallellt med det har han tränat på egen hand. Allt för att förbereda sig inför återkomsten.

– Jag har känt att jag har kört på väldigt bra här under perioden och det har börjat fungera väldigt bra alltihop. Det är kul att vara på gång nu när man är på plan igen, säger Kerim Mrabti.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.