Wangle: ”Han var totalt oslagbar...”

Han fick alla experter att häpna – och skulle även fått ’Clark Kent’ att bli mållös.

Man Of Steel hade total uppvisning på V75-spelet när han vann på supertid.

Sedan fick vi se en ny stjärna tändas.

V75 på Jägersro är alltid en fest.

Speciellt för familjen Kolgjini. Den här lördagen kammade de hem en dubbelseger på V75.

Succé? Delvis.

Men samtidigt floppade deras nya stjärna, Smokin Joe i storloppet Svensk Uppfödningslöpning.

Mest imponerad blev jag i stället av Global Welcome som vann överlägset – och hur bra såg inte Man Of Steel ut? Stålmannen pulveriserade motståndet i första jänkarvagnen och Stefan Persson har en ruskig häst framöver... Den prestationen som hästen gjorde på V75 hade även fått den riktige Stålmannen att bli imponerad...

I övrigt:

Vad hände egentligen med de fyraåriga stjärnhästarna i V75–1? Alla var chanslösa.

Danske gästen Juan var enorm och vann trots galopp. Ska lyftas.

Det blev succé för Trav 365:s livechatt. Dagens Dubbel prickades in till 61 gånger pengarna. Tack Juan och Dante Boko för det.

Här är Sportbladets Plusbetyg från V75-omgången

Global Welcome: Jag trodde att han bara var bäst i loppet – och det visade han... Jisses, vilken kross. Grattis Svante Båth och kretsen kring hästen. Det här är en skjutare utav dess like. Global Welcome kom tidigt fram i dödspositionen och då såg det rätt mörkt ut – speciellt när Smokin Joe var i ledningen. Men hästen bara borrade ner huvudet och slog klorna i ledaren på några få steg, tackade för sig och gled undan till en helt överlägsen miljonseger. Wow! Det blir ett spännande 2018 för hästen.

Man Of Steel: Herregud, vad var det där för insats? Att hästen var bra visste man, men att han skulle bomba runt i ledningen på 1.12,2 var helt ofattbart bra. Hästen såg ruskigt läcker ut i värmningen och man förstod att det var nått extra på gång. Sedan åkte Stefan Persson ut i loppet och var överlägsen och fick experterna att häpna. Det var en frän insats och stora plus. Att ändringarna på hästen gav resultat behöver vi väl inte nämna. Jänkarvagn gör ju ingen skillnad, säger vissa...

Dante Boko: Familjen Kolgjini var upp och ner på V75 – blandade topprestationer med sämre insatser. Men Dante Boko visade vilken stjärnhäst han är. Adrian Kolgjini körde direkt till ledningen och sedan gav alla konkurrenter upp. Men intrycket över mål var femstjärnigt och hästen såg oslagbar ut hela dagen – från värmning till lopp.

Angle Of Attack: Gjorde sitt jobb som omgångens största favorit. Stack till ledningen men fick offra en rejäl speed för att komma till täten. Sedan fick Bergh bestämma i lågt tempo, men intrycket på favoriten var läckert och det är bara erkänna att hästen är i sitt livs form och ser jäkligt fin ut. Hästen visade också att han funkar med skor – så räkna med fler segrar i vinter. Med hans startsnabbhet så kommer han tjäna fina pengar i vinter.

Neelix: Gjorde det riktigt bra och var överlägsen när Kolgjini j:r skickade iväg honom till ledningen. Sedan var det spel mot ett mål och treåringen lekte hem V75-inledningen. Neelix är en härlig modell som kommer bli riktigt bra under 2018 när han fått växa in i sin stora kropp. En vinterträning och barfotabalans nästa sommar så kommer det vara en het kandidat till att stå på start i Derbyt.

Smokin Joe: Tyvärr så svek hästen i det viktigaste loppet för året. Hästen laddade upp sig rejält efter att den första starten avbröts och Kolgjini fick kämpa för att hålla hästen i trav innan loppet. Men i ledningen så kollapsade hästen helt och var tidigt slagen. Nått var fel? Han kommer tillbaka...

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav