Legendarens hån som lär få halva Manchester att koka

avJens Persson

Foto: TT
Gary Neville skickar en kaxig passning till Manchester City inför söndagens derby

Manchesterderby, seriefinal och Guardiola mot Mourinho och Zlatan.

Som om det inte vore nog kastar Manchester United-legendaren Gary Neville nu extra bensin på elden inför söndagens stormöte i Premier League.

Efter en tung period ser Manchester United ut att vara på gång igen. Förra helgen slog laget Arsenal på bortaplan och såg till att avståndet upp till ledande Manchester City inte växte ytterligare.

Inför söndagens supermöte i Premier League då United välkomnar lokalrivalen, och ligaledaren, Manchester City till Old Trafford finns det gott om rivalitet att skriva om.

Förutom det faktum att det är ett derby mellan ettan och tvåan i ligan så möts de gamla rivalerna Pep Guardiola och José Mourinho igen och Zlatan, som enligt Mourinho har ”stor chans att spela”, ställs åter mot ”filosofen” Guardiola.

Men United-legendaren Gary Neville kastar mer bensin på elden. På söndagen sitter han i Sky Sports studio och kommenterar matchen och dagen till ära har kanalen kallat in en lite udda gäst. Den förre Oasis-medlemmen och City-supportern Noel Gallagher kommer att ta plats i soffan tillsammans med Thierry Henry och Jamie Carragher.

När Sky Sports twittrade ut nyheten undrade flera följare varför man inte kallade in en gammal storspelare från City i stället för en rockstjärna.

Gary Neville passade själv på att svara och höjde samtidigt temperaturen inför matchen rejält.

”Vi kan inte hitta en före detta City-spelare som vunnit något. Noel vann ”Årets frisyr” en gång så han var den bäste vi kunde hitta”, skrev Neville i en tweet som skickats vidare över 6 000 gånger och gillats av över 18 000 personer på twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM