"Jag tycker om att kramas"

avLars Öhman

Publicerad:
Uppdaterad:

Linda Isacsson just nu delad tvåa i kramauktionen

Just nu pågår kramauktionen till förmån för ensamma människor i Sverige.

– Jag hoppas så många som möjligt vill ge pengar till ett så här fint syfte, säger programledaren Linda Isacsson.

Kramauktionen i samarbete mellan aftonbladet.se, blocket.se, och Röda korset samlar in pengar till Röda Korsets arbete i Sverige för att bekämpa ensamhet, ofrivillig isolering och utanförskap.

Populära programledaren Linda Isacsson är en av kändisarna som öppnar famnen. Vid 15-tiden på måndagen var hon delad tvåa med Malin Berghagen. 5 000 kronor var de högsta respektive buden just då.

– Men det här är absolut ingen tävling, utan en kampanj med ett väldigt gott syfte. Det handlar ju inte om att sälja något. Vi har många människor i landet som sitter ensamma, och att vara ensam i juletid är allra jobbigast.

– Det är jättekul att det här uppmärksammas. Jag hoppas att företagen vill ställa upp och ge pengar så att Röda Korset kan finnas där för så många som möjligt.

Tycker du om att kramas?

– Ja, jag tar chansen så ofta jag kan. Jag tycker att det är ett fint sätt att visa att man tycker om någon. Ibland kanske man är lite dålig på det.

Vem vill du helst krama i jul?

– Tja...familj och vänner kramar man så ofta ändå. Men min gamla mormor Jenny i Umeå. Det var länge sedan vi träffades. Och så en stor kram till alla singelbönder, säger Linda Isacsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM