Hammarbys tränare säger upp sig

avJohan Björck

Publicerad:
Foto: LENNART M NSSON / BILDBYR N
Kalle Mattsson

I nio raka säsonger har Kalle Matsson tränat Hammarbys herrar i handboll.

Nu avslutar han sitt samarbete med Hammarby.

– Jag har kämpat för att ge laget och killarna det de behöver men tycker inte att jag har samma engagemang och energi som tidigare säger Matsson till klubbens hemsida.

Det svänger onekligen om Hammarbys herrar i handboll. Efter senaste förlusten mot Sävehof och med fem matcher kvar av säsongen ser det tufft ut för laget att nå en slutspelsplats.

Nu kommer även nästa bakslag för krislaget. Efter nio säsonger i klubben väljer nu Hammarbys tränare, Kalle Matsson att lämna sin tjänst som manager efter att säsongen är färdigspelad.

– Detta har inte varit ett lätt beslut att fatta men jag tror att det blir bäst för mig och killarna i laget. Jag tycker de är fantastiska och förtjänar en tränare som kommer ner varje träning och tycker det är det viktigaste och bästa i livet säger Matsson till klubbens hemsida.

Inför årets säsong skrev klubben ett treårskontrakt med Kalle Matsson men detta kontrakt kommer nu alltså att avslutas efter säsongen.

Ny sportchef klar

Mer Hammarby: Laget utser nu även ny sportchef i forne landslagsspelaren Robert Venäläinen. I höstas tog Venäläinen plats i Hammarbys handbolls sportråd men redan nu tar han klivet upp och blir sportchef.

– Det känns mycket bra att ha gjort klart med Robert som sportchef. Han kommer att stötta hela sporten från a-laget till utvecklingslaget tillsammans med sportgruppen, säger Hammarbys ordförande Robert Petrovic till klubbens hemsida.

Den 1 mars möter Hammarby IFK Kristianstad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM