Publicerad:

Timonen: ”Chanserna att spela är små”

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:

Backens ord om blodpropparna

Kimmo Timonen, 39, missar minst halva säsongen på grund av blodpropparna.

Men det kan bli en längre frånvaro.

– Chanserna att spela är väldigt små, säger han enligt Philadelphias hemsida.

I början av augusti framkom att finske hockeystjärnan Kimmo Timonen var allvarligt sjuk. Backen vårdades på sjukhus på grund av blodproppar i högra benet och i båda lungorna.

Philadelphia-spelaren har hållit låg profil sedan dess – men under torsdagen mötte han medierna på en presskonferens för att berätta om sitt tillstånd.

Beskedet: det blir inget spel på åtminstone halva säsongen.

– Vi går igenom en process med läkarna och den medicinska personalen och vi har inga definitiva svar. Det enda vi vet är att Kimmo inte spelar på en tid, det handlar om månader, och vi kommer ha ett uppföljande möte i början av nästa år, säger klubbens general manager Ron Hextall till Philadelphias hemsida.

Siktar på comeback

Timonen är dock fast besluten om att försöka ta sig tillbaka till rinken. Parallellt med rehabilteringen kommer han att ägna tid åt familjen, bland annat som coach åt sonens hockeylag.

– Min önskan är att jag vill spela, men chanserna att spela är väldigt små. Det är fakta. Men jag är redo att vänta och se hur jag känner mig. Jag har träffat flera läkare som har olika uppfattningar, säger finländaren.

39-åringen har drabbats av blodproppar även tidigare i livet, både 2003 och 2008.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN