Fem frågor till vår nya Medlemsbloggare

Publicerad:

”Övervikten sitter i huvudet”

Låt oss presentera Maria Lindberg, 46, från Halmstad.
Hon är en van medlem och kommer att dela med sig av sina erfarenheter här på Viktklubb.

Maria, varmt välkommen som medlemsbloggare, vad roligt!
Vad kommer du att blogga om och hur ofta kommer du att blogga?
– Jag siktar på att blogga någon gång i veckan i alla fall och kommer att blogga om mig och min resa. Jag är ju mitt uppe i det här med viktminskning just nu och det vill jag utnyttja. Jag reflekterar gärna och har ju fått en jättebra möjlighet att få göra det här i bloggen. Övervikten sitter ju i huvudet, så är det.

Hur menar du med att övervikten sitter i huvudet?
– Jo, det är ju huvudet man måste jobba med och det visar sig på kroppen, i form av viktminskning.  Jag har inte tagit itu med anledningen till min överätning tidigare och det vill jag göra nu. Detta gäller ju för resten av mitt liv.

Vilken är den största förändringen du gjort?
– Att jag rör på mig. Jag har börjat träna både styrketräning och jogging. Det är inte alltid så kul att gå dit men jag mår bra av resultatet. Det räcker för att få mig dit.

Vad använder du själv mest i VK och varför?
– Loggboken, utan tvekan. Den är en livlina. Jag loggar allt. Jag väger inte alltid allt och ibland blir det kanske inte helt korrekt men jag lägger i alla fall in allt jag äter. Det känns viktigt för mig för jag vill ha i mig tillräckligt av både fett, kolhydrater och proteiner.  Förra gången jag var med åt jag alldeles för lite fett och upplevde att jag inte alls gick ner lika bra då.

Och till sist, på tal om absolut ingenting: Har du någon favoritbok?
– Jag älskar historiska deckare men måste jag välja en serie är det Sagan om isfolket.

Josefine Jonasson

Publicerad: