Nära dö – av Dolphs slag

avTorbjörn Ek

FILM

Stallones hjärta svällde efter filmslagsmål: Jag kände hur min ryggrad trycktes ihop

1 av 3
Dolph Lundgrens slag träffade Stallone på revbenen så de trycktes ihop.

LONDON.

Slagsmålscenen blev så våldsam att Stallone skadades svårt och bröt nacken.

Men det är inte första gången actionveteranen skadas under en filminspelning. Under Rocky IV höll Dolph Lundgren på att ta livet av honom.

– Dolph slog till revbenen så hjärtat trycktes ihop. Hade det svullnat upp mer skulle jag ha dött, säger Stallone.

Inspelningen av ”The Expendables” var fylld av våldsamma slagsmålsscener.

I killtidningen FHM berättar han om hur inspelningen höll på att gå snett.

– Vi var sju killar som pucklade på varandra, den ena hårdare än den andra, berättar Sylvester Stallone för FHM.

Mitt under en slagsmålsscen mot wrestlingstjärnan Stone Cold Steve Austin, 45, föll Sylvester Stallone så olyckligt att han bröt nacken.

Metallplatta i nacken

– Fajten blev så våldsam att jag fick en fraktur i nacken vid hårfästet. Jag skojar inte. Jag tvingades till en väldigt allvarlig operation efteråt. Nu har jag en metallplatta i nacken, säger han.

Sylvester Stallone, 63, och Dolph Lundgren, 52, spelade i ”Rocky IV” tillsammans. Redan då skadades han svårt vid en inspelning.

– Jag och Dolph gick in i det ordentligt. Jag gav honom order om att försöka slå ner mig när kamerorna rullade. Han slog mig så hårt uppifrån att jag kände hur min ryggrad trycktes ihop. Sen följde han med en väldig uppercut, säger han till tidningen enligt The Telegraph.

På natten kom smärtorna.

– Bröstet och hjärtat började svälla. Jag fick hämtas med ambulanshelikopter. Dolph hade slagit till revbenen så hjärtat trycktes ihop. Hade det svullnat upp mer skulle jag ha dött, säger stjärnan till FHM.

Flera actionhjältar

Stallone, som både producerat och skrivit manus, hade samlat ihop ett stort gäng före detta actionhjältar till inspelningen av ”The Expendables”. Arnold Schwarzenegger, 62, och Bruce Willis, 54, är också med i filmen.