Trump och Putin träffas i Helsingfors

avJosefine Holmqvist, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump och Vladimir Putin kommer att träffas i Helsingfors den 16 juli, det meddelar Kreml och Vita huset.

På mötet kommer de två presidenterna att diskutera relationer länderna sinsemellan, samt en rad olika nationella säkerhetsfrågor.

Relationerna mellan USA och Ryssland har varit ansträngda de senaste åren, sedan Moskvas annektering av Krim och dess inblandning i kriget i östra Ukraina, oenigheter kring kriget i Syrien och anklagelser om påverkansförsök i det amerikanska presidentvalet.

Men nu står det klart att Donald Trump och Vladimir Putin ska mötas igen, och detta i Helsingfors i Finland, den 16 juli, enligt en bekräftelse från Vita huset och Kreml.

På mötet kommer de två presidenterna att diskutera relationer länderna sinsemellan, samt en rad olika nationella säkerhetsfrågor.

På onsdagen sa Donald Trump ”att det är väldigt bra att komma överens med Ryssland och med Kina och med alla”, det skriver The Telegraph. Han sa även att han och Putin kommer att diskutera Syrien, Ukraina och ”många andra ämnen”.

I fjol hade presidenterna två korta möten vid sidan om internationella toppmöten, men planerna för en längre sammankomst har fram tills nu lagts på is, på grund av USA:s utredningar av Donald Trumps valkampanj och dess eventuella Rysslandskopplingar.

Foto: Jorge Silva/AP/TT
Rysslands president Vladimir Putin (till vänster) och USA:s president Donald Trump vid ett tidigare möte.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM