Maffiaboss döms till livstids fängelse - 25 år efter mordet

avFanny Westling

NYHETER

”Cadillac Frank” Salemme mördade nattklubbsägaren Steven DiSarro för 25 år sedan.

Nu har han dömts för mordet – efter vittnesmål av sin forne kumpan.

– Dagens fällande dom avslutar, på något sätt, ett långt och mörkt kapitel i vår stads historia, säger åklagare Andrew Lelling.

Den före detta maffiabossen Francis ”Cadillac Frank” Salemme, 84, och Paul Weadick, 63, dömdes under fredagen till livstids fängelse för att ha dödat en nattklubbsägare 1993.

Den 10 maj 1993 var maffiabossens bästa vän Stephen Flemmi - i dag regeringens stjärnvittne – i Salemmes hem och bevittnade ett mord.

Han såg då ”Cadillac Franks” son strypa nattklubbsägaren Steven DiSarrao och Paul Weadick hålla honom i fötterna medan maffialedaren tittade på.

1 av 2 | Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Francis "Cadillac Frank" Salemme, Stephen Flemmi, Francis Salemme Jr och Luigi Manocchio fotograferade tillsammas 1993.

I dag, mer än 25 år senare, döms Cadillac Frank och Paul Weadick till livstids fängelse.

– Dagens fällande dom avslutar, på något sätt, ett långt och mörkt kapitel i vår stads historia, sa advokat Andrew Lelling, som representerar staden.

Maffiabossen befann sig på toppen av sin kriminella karriär och styrde den organiserade brottsligheten i Boston som överhuvud för maffiafamiljen La Cosa Nostra. Men nattklubbsägaren Steven DiSarro hotade det.

Enligt åklagarna var maffiabossens motiv till mordet att han fruktade att Steven DiSarro sammarbetade med myndigheterna.

Efter fyra dagars överläggningar bestämde juryn att Francis Salemme och Paul Weadick är skyldiga till mordet. Han har länge varit misstänkt, men det var först när nattklubbsägarens kvarlevor hittades begravna på Rhode Island för två år sedan som myndigheterna kunde gå vidare med misstankarna.

Francis Salemmes advokat har kallat stjärnvittnet Stephen Flemmi, som själv sitter i fängelse för 10 mord, för en sociopat. Advokaten menar att Stephen Flemmi hittat på historien för att få en eventuell minskning av sitt eget straff.

Dagens tre rubriker 22 juni 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott