Mejla

Erik Pettersson

”Sjuk uppvisning – värsta man sett…”

Publicerad:
Uppdaterad:
Trav365:s expert Erik Pettersson mäkta imponerad över Emile Zola Sisus kross på V75 på Solvalla.
Foto: TR Bild
Trav365:s expert Erik Pettersson mäkta imponerad över Emile Zola Sisus kross på V75 på Solvalla.

TRAV

Jag rev den digitala spelkupongen mentalt efter ett varv.

Men Emile Zola Sisu stod pall - och stod för en sjuk insats på V75.

Det är det värsta man sett i klassen.

Jag har skrivit och sagt det förut, men jag gör det igen - och igen: V75-finaler på Solvalla är så larvigt roligt. Det är något speciellt de här dagarna och det tävlas (allt som oftast) i loppen.

Den här lördagen var inget undantag.

Visst, några löp blev sömniga, men de övriga loppen, som blev brutalt riviga överglänste.

Kom på mig själv mitt under omgången, att adrenalinet pumpade. Jag satt inte i ett bås i en NHL-arena och skulle möta en 120 kilos bjässe med mord i blicken på isen inom några sekunder, det var mellan V75-4 och V75-5 på Solvalla...

Det är ju smått sjukt, men jag kan ta det, trav berör och är det roligaste som finns såna här dagar.

Bästa av allt är att det ser ä n n u roligare ut i morgon...

Här är V75:s 5 bästa prestationer och den sämsta: 

Vem: 4 Emile Zola Sisu (V75-4) 

Kommentar: Jag vet att Timo Nurmos är grym på att toppa stallets hästar till V75-finalerna, jag hade topprapporter och en ruggig feeling för att hästen skulle vinna. Och spikade på allt. Känslan efter ett varv? Haveri. Jag rev den digitala spelkupongen mentalt. ”Emile” varvade på 1.10. I lägsta klassen på V75. Rena rama elittempot och hästen ledde med ”100 meter”. Tempot fortsatte att vara uppskruvat - och de andra tog inte in någonting. I sista sväng började Ready Cash-sonen kippa efter andan, fan annars. Men stred hela vägen in trots att mjölksyran sprutade. Minnet är kort, men det är det värsta jag sett i den låga klassen. Nu kommer någon bli arg; ”har han redan glömt den och den…”. Det skiter jag i.

Vem: 2 Antonio Tabac (V75-7)

Kommentar: Visserligen fick han det kört i halsen (om man kan säga det om en häst som får gå i 11-tempo i andraspår), men som han avgör över upploppet är mycket imponerande. Det har väl skrivits nog om förvandlingen Oskar Kylin Blom gjort med den här ”grållen”. Sensationellt bra jobb. Hatten av.

Vem: 4 Chianti (V75-3)

Kommentar: Har utvecklats något kopiöst. Helt åkande vid segern - smått okörd. Här har Björn Goop gjort ett bra tränarjobb. Kul för delägaren, tillika hockeystjärnan, Magnus Nygren som verkar vara en skön kille med enormt travintresse.

 

Vem: 4 Who’s Who (V75-2)

Kommentar: Bara två plus kanske någon tänker? Ja, lördagens lopp var ju högst ordinärt av den här hästen. Han stod med tre ben i mål innan loppet. När ledningen kunde övertas var det fyra. Slutt.

Vem: 6 Laskari (V75-1)

Kommentar: Inget bländande intryck vid den här segern. Men hästen har gjort det fantastiskt bra hos Nurmos och måste nämnas. Igen.

Vem: 3 Villiam (V75-3)

Kommentar: Känns som att sparka på någon som redan ligger, men det är inte kul att se den här topphästen i nuvarande skick. Hoppas Nurmos får till honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!