”Tanken är att han ska ställas upp hos Björn”

Goop får chansen igen bakom Readly Express • Ägaren om: • Kuskvalet • Nervositeten • Senaste superduellen

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Readly Express-ägaren Rolf Andersson tillsammans med Björn Goop efter segern i Prix d’Amérique.

Readly Express jagar revansch på Propulsion i Masters-finalen på söndag.

Då får stjärnkusken Björn Goop chansen bakom Prix d’Amérique-vinnaren igen.

– Vi har två kuskar och tanken är att han ska ställas upp hos Björn i Frankrike i matchningen mot Prix d’Amérique, säger delägaren Rolf Andersson.

Under måndagsmorgonen blev startfältet helt klart till UET Trotting Masters-finalen som körs på söndag i Östersund.

Då möts återigen storstjärnorna Readly Express och Propulsion.

Vid det senaste mötet, i Åby Stora Pris, vann Propulsion på nytt världsrekord. Nu jagar Readly Express revansch.

– Det är fantastiskt för trav-Sverige att få en sådan duell, eller hur? säger Readly Express delägare Rolf Andersson.

”Bara att tacka Jorma”

I den senaste starten slutade Readly Express femma i Sundsvall Open Trot. Efteråt veterinärkollades stjärnhästen, som var röd i halsen.

– Det är onekligen på det viset att hästar är djur och man vet inte vad som händer. Men jag tycker vi fick tillräckligt bra svar av veterinären att det var lite småproblem med halsen, säger Rolf Andersson och fortsätter:

– När det går i 10-tempo och man ligger i andra- eller tredjespår är det bara att tacka Jorma (Kontio) att han inte körde på upploppet, utan tog upp och tog ner.

”Finns inget negativt att säga”

Till söndagens start är det återigen Björn Goop som får chansen som kusk. Senaste gången Björn Goop körde hästen, så vann duon Prix d’Amérique. Och valet av Goop i stället för Jorma Kontio har en logisk förklaring, enligt ägaren.

– Vi har två kuskar på Readly Express och tanken är att han ska ställas upp hos Björn i Frankrike i matchningen mot Prix d’Amérique. Jorma har kört i tre lopp och det finns ingenting negativt att säga. Att det inte gick bra senast kan inte Jorma lastas för.

Vid senaste duellen på Åby slog Propulsion världsrekord. En duell som de flesta i trav-Sverige hyllade, så även Rolf Andersson.

– Senaste loppet mellan dem var häftigt, det är ju bara att konstatera. Det kunde lika gärna varit Readly som var någon centimeter före. Vi har vunnit förut på målfoto, och någon gång måste man förlora på det också, säger han och berättar om känslorna inför söndagens start med två miljoner kronor till vinnaren.

”Det spelar ingen roll”

– Det finns alltid en nervositet när man har en starthäst, det spelar ingen roll om det är ett kvallopp, eller om det är som nu, Readly Express, säger Rolf Andersson och avslutar:

– Jag kommer vara på plats på Östersund och det är bara att hoppas det blir bra väder som är lämpligt för ett travlopp, att alla kommer iväg felfritt och den för dagen bästa hästen vinner.

Readly Express startar från spår 3 och Propulsion, med Örjan Kihlström i sulkyn, har spår 2.

Publicerad:

LÄS VIDARE