”Pulsen ökade rejält när han tog ledningen”

Drog in 2,5 miljoner kronor på V75

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Larssons Livs Matöppet i Sexdrega vann 2,5 miljoner på V75 (på bilden från vänster, Rebecka, Owe och Mats)

TRAV

Butiken Matöppet i Sexdrega fick alla rätt på V75.

De 44 andelsköparna får nu dela på 2,5 miljoner.

– Extra roligt är alla de pensionärer som vunnit, säger hjärnan bakom systemet, Owe Ivarsson, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Jägersro.

Omgången innehöll en jackpott på närmare 60 miljoner kronor.

Det såg länge ut att utdelningen inte skulle skjuta nämnvärt i höjden men efter att Thomas Uhrberg skrällt med tvåprocentaren Västerbo Exact i den sjätte avdelningen, så exploderade värdet från 6 984 kronor till 261 928 kronor.

Omgångens största favorit Elian Web ledde planenligt på upploppet men fick se sig besegrad av den smygkörda superskrällen.

Thomas Uhrberg vann med V75–6 med tvåprocentaren Västerbo Exact
Foto: Mikael Rosenquist / TR BILD
Thomas Uhrberg vann med V75–6 med tvåprocentaren Västerbo Exact

Nu återstod bara 226,2 system med chansen att nå full pott och ett av dem tillhörde butiken ”Larssons Livs Matöppet” i Sexdrega, som är en tätort i Svenljunga kommun.

Systemet kostade 1 960 kronor att lämna in och bestod av 15 andelar.

I avslutningen (V75–7) hade de spikat hemmahästen Night Brodde och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna.

Marc Elias sände resolut sin häst till ledningen och vann i överlägsen stil.

Utdelningen för sju rätt blev 780 854 kronor och total vinst för butiken blev 2,5 miljoner då systemet var inlämnat flera gånger.

”Den i särklass största vinsten”

De 44 andelsköparna kan nu glädjas åt en vinst på 58 000 kronor och butiksägaren Mats Larsson är mycket glad över vinsten.

– Det är fantastiskt roligt att vi vann så stort. Systemet är inlämnat på nätet och i butiken. Många har redan varit inne och hämtat ut sina vinster och de är naturligtvis väldigt glada. Det här är den i särklass största vinst vi någonsin haft. Vi har väntat på den första miljonvinsten och nu kom den, säger han till Trav365.

Några av butikens travintresserade kunder har fått förtroendet att göra travraderna.

Det vinnande succésystemet heter ”Sexdregabolaget” och görs varje vecka av 64-årige Owe Ivarsson som har följt travsporten så länge han kan minnas.

– Jag har spelat sedan man lämnade in på posten och brukar ofta byta idéer med min gode vän Sixten Bengtsson som gör ett av de andra systemen. Han har ett fantastiskt minne och vet vad alla hästar har gjort tidigare. Jag spelar mer på form i stallet och vad som sägs inför loppen.

Owe byggde denna vecka sitt system runt två hästar från proffstränaren Conrad Lugauers stall.

Han spikade Devs Daffodil (V75–2) och Night Brodde (V75–7).

Båda två vann lekande lätt och var inte ens favoriter i sina respektive lopp.

– I den andra avdelningen lät det otroligt bra på Devs Daffodil. Om man läste mellan raderna förstod man att det skulle vara en bra chans. Den andra spiken i den sista avdelningen, Night Brodde, trodde jag mycket på. Det var lite galopprisk på förhand men i väl i loppet så var han bara bäst.

”En jäkla taktiker”

Du fick med megaskrällen Västerbo Exact på fyra hästar i V75–6. Hur resonerade du där?

– Thomas Uhrberg som kör är en jäkla taktiker. Han fick ett perfekt lopp och lyckades slå den stora favoriten Elian Web, som jag tyckte var alldeles för hårt spelad. Jag försöker ofta fälla de där jättefavoriterna. Nu var det äntligen stolpe in.

Inför avslutningen översteg värdet 200 000 kronor. Hur nervös var du då?

– Jag brukar inte stressa upp mig men när jag såg att min spik fick ledningen så ökade pulsen rejält. Jag såg en häst galoppera i starten och trodde det var Night Brodde man såg sedan att han exploderat till ledning. Han vann ju faktiskt överlägset och det är skönt att spika hästar från Lugauers stall. Är det påställt så kör de alltid för att vinna.

”Extra roligt för alla pensionärer”

Efter Night Broddes seger tog det några minuter innan värdet redovisades. Till sist kunde Owe konstatera att hans system dragit in 2 554 898 kronor – bäst i Sverige.

Det strömmar nu in glada kunder till butiken för att kvittera ut sina 58 000 kronor.

– Det är en otroligt härlig känsla och extra roligt för alla de pensionärer som vunnit. Jag brukar alltid köpa två andelar själv men den här gången hade jag bara en, men är så klart väldigt nöjd ändå. Nästa lördag klockan 10:00 ska vi bjuda kunderna på glögg i butiken, avslutar den 64-årige spelläggaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN