17-åringens jätteskräll

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALL OVER PRESS

Grand slam-debut.

Då stod Clara Tauson, 17, för en jätteskräll i Franska öppna.

Efter två timmar och 43 minuters spel returnerade amerikanskan Jennifer Brady, seedad 21:a, ut serven. Och en häpen Clara Tauson, rankad 188 i världen. stod på gruset som en vinnare efter seger med 2–1 i set – 6–4, 3–6, 9–7.

– Det är på något sätt en sinnessjuk känsla. Jag kom ju till matchen med känslan att vara glad över att vara där. Att få spela på en stor bana mot en spelare som varit riktigt bra på sistone, det var galet, säger Tauson.

En överraskande vinst för 17-åriga danskan i sin första grand slam-turnering hittills. Där hon dessutom räddade två matchbollar mot Brady, semifinalist i US Open för ett par veckor sedan, i egen serve vid 5–6 i tredje och avgörande set.

– Jag brukar spela som bäst när jag är under press. Och det var jag inte i dag. Så jag försökte sätta press på mig själv att gå in med en bra inställning, säger hon.

Peterson utslagen

Tauson får beröm efter skrällen, och många jämför henne med tidigare danska stjärnan Caroline Wozniacki.

”Den tvåfattade backhanden vid linjen ser bekant ut. Annars har tonåringen mer kraft i sina slag, och hennes stoppbollar kommer ge mycket utdelning på grus”, skriver New York Times tennisexpert Christopher Clarey.

I den andra omgången av Franska öppna ska Tauson möta Danielle Collins, 57:a i världen.

Sveriges enda svenska deltagare i damernas singelklass, Rebecca Peterson, åkte ut i första omgången. Detta efter förlust mot belgiskan Alison Van Uytvanck med 6–1 i tredje och avgörande set.

Publicerad:

LÄS VIDARE