HV71:s sämsta säsongsinledning på nio år

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Tre raka förluster.

Det är HV71:s sämsta säsongsstart på nio år.

– Inte det jag drömt om, säger HV:s tränare Nicklas Rahm.

Borta mot HV71 vann Rögle med 3–2 efter dramatiska slutminuter. Med tom målbur, och en minut och 44 sekunder kvar av sista perioden, kvitterade Anton Wedin till 2–2 med sitt andra mål i matchen. Men glädjen blev kortvarig.

För bara 16 sekunder senare tog Rögle ledningen på nytt. Gästerna vann puck bakom hemmamålet, Nils Höglander passade till Simon Ryfors framför kassen – och med en backhand avgjorde han matchen.

Andra raka för Rögle

Jubel för Rögle efter andra raka segern, tyngre för HV som nu inlett säsongen med tre förluster. Det har Jönköpingsklubben inte gjort sedan säsongen 2011/2012.

– Det är ju inte det här jag drömt om i sommar precis, kan jag väl inte säga. Det är ju tvärtom egentligen. Men vi får fortsätta dagdrömma och hitta vägar ut ur det här. Vi är en stark, vinnarfokuserad grupp. Vi är fruktansvärt besvikna, men vi jobbar vidare, säger HV71:s tränare Nicklas Rahm till C More.

Hos Rögle däremot var det däremot såklart munter stämning efter segern.

– Hockey är kul, bra lag hittar vägar att vinna. Jag tycker HV pressar på bra i tredje, men vi hittar en väg – vi fick ner pucken djupt, bra forecheck och jag är helt ren i mitten. Jag hann tänka: sikta högt, och då brukar den gå in om den hamnar lågt, säger Rögles matchvinnare Simon Ryfors.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!