Bella Murphy: ”Pappa lät oss inte jobba inom filmindustrin”

Bella Murphy gör filmdebut i ”Coming 2 America”

Publicerad:
Uppdaterad:
Bella Murphy som prinsessan Omma i ”Coming 2 America”.
Foto: Photo: Quantrell D. Colbert
Bella Murphy som prinsessan Omma i ”Coming 2 America”.

NÖJE

Trots att hon är en kändisdotter har Bella Murphy vuxit upp utanför Hollywoods rampljus.

Nu är hon vuxen och filmdebuterar mot pappa Eddie Murphy.

– Jag tacksam för att jag fick en normal uppväxt, säger hon till Aftonbladet.

80-talsklassikern ”En prins i New York” med Eddie Murphy, 59, i huvudrollen som prins Akeem från Zamunda är tillbaka. I uppföljaren ”Coming 2 America” har prinsen blivit kung och Eddie Murphys dotter Bella Murphy, 19, gör filmdebut som prinsessan Omma.

– Jag blev så glad och överväldigad att få göra det här, säger hon till Aftonbladet och understryker att filmen är viktig.

– Den representerar svarta människor på ett positivt sätt. Jag är verkligen glad att få vara en del av det, och flera av rollerna spelas av svarta, inspirerande kvinnor.

Provspelade mot sin pappa

Det var Eddie Murphy, som både producerar och spelar huvudrollen i filmen, som föreslog att hon skulle provspela för rollen som prinsessa. För henne var det bara att ställa sig i auditionkön.

– Det var coolt. Jag tycker det är bra att jag faktiskt behövde provspela. Det hade inte alls känts kul om jag bara hade fått rollen. Jag gillar att jag behandlades precis som alla andra.

Var det självklart att tacka ja till rollen?

– Definitivt. Men jag hade också inre demoner som sa: ”Åh nej, kommer du verkligen att klara av det här”. Men innerst inne visste jag att jag skulle klara det. Jag är väldigt stolt över resultatet och jag är stolt över mig själv.

Bella Murphy beskriver sin pappa som en ”fantastisk mentor”.

– Jag är glad att jag fick göra min första filmroll i samma film som honom, det var riktigt häftigt. Det var en fantastisk upplevelse och någonting jag kommer att minnas för alltid.

”Fick en normal uppväxt”

Hon är uppvuxen i Hollywood. Men Eddie Murphy har varit noga med att hålla alla sina barn undan rampljuset.

– Eftersom pappa inte lät oss jobba inom filmindustrin förrän vi var 18 år visste ingen riktigt vem jag var, eller vems dotter jag var. På så sätt behandlades jag aldrig annorlunda, och jag uppskattade verkligen anonymiteten. Jag tacksam för att jag fick en normal uppväxt.

Nu är hon vuxen och om dagarna springer hon på auditions. Det hon säkert vet här i livet är att hon vill fortsätta jobba med film.

– Tusen procent ja! Jag älskar att skådespela, jag är spänd att se vart jag tar vägen härnäst.

”Coming 2 America” har premiär på Amazon Prime Video den 5 mars 2021.

Foto: Photo: Quantrell D. Colbert
Bella Murphy andra från vänster och Eddie Murphy andra från höger i ”Coming 2 America”
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN