Firmino stor hjälte – Liverpool vann mot Tottenham

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Toppmötet mellan Liverpool och Tottenham såg ut att sluta oavgjort.

Då blev Roberto Firmino stor matchhjälte på stopptid.

– Det bästa laget förlorade, säger en besviken José Mourinho.

Liverpool och Tottenham såg ut att dela broderligt på poängen efter att Mohamed Salah och Heung-Min Son gjort var sitt mål i den första halvleken. En halvlek där Klopps gäng var klart bättre.

Därefter var det en andra halvlek som böljade fram och tillbaka, men där det lilla sista fattades.

Men när klockan tickade upp på 90 minuter mötte brasilianaren Roberto Firmino en vänsterhörna från Andy Robertson med pannan och tryckte in 2–1 bakom Hugo Lloris. Därefter sprang han bort, mot egen planhalva, och firade med supportarna på kortisdan.

– Jag sa till honom (Jürgen Klopp) att det bästa laget förlorade, han höll inte med. Förresten, om jag beter sig så som han gör vid sidlinjen så kommer jag inte få vara kvar där, säger José Mourinho efter matchen.

Nya serieledare

Portugisen vill dock tona ner att han ska ha något horn i sidan till tysken.

– Allt är bra emellan oss. Domarna låter honom hålla på som han gör. Det är inte mitt problem. Av någon anledning är jag annorlunda, och det är sorgligt.

Segern tar Liverpool upp i ensam serieledning efter segern.

– Vi gjorde det väldigt bra och det är precis så här man måste spela mot dem. Vi hade ytterligare två väldigt bra chanser. Det är extremt välförtjänta tre poäng. Det bästa sättet att besegra Tottenham är att hålla i bollen hela tiden, för när de får den är de farliga, säger en glad Jürgen Klopp till BBC.

Foto: Peter Powel / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE