VNL:s succé – nollade rekordtyskarna

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

I Champions Leagues gruppspel slog Borussia Dortmund målrekord – i åttondelen stötte de på Victor Nilsson Lindelöf, 22.

Svensken slog upp ett sår över ögonbrynet när hans Benfica nollade rekordtyskarna.

– I nästa match vill vi ha bollen lite mer, säger Lindelöf.

Foto: McManus/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

Ryan Giggs satt på Estádio da Luz läktare när Benfica tog emot Borussia Dortmund i Champions Leagues åttondelsfinal. Han var inte den ende där med Manchester United-kopplingar, om man får tro Manchester Evening News som skriver att en av klubbens scouter fanns på plats för att syna Victor Nilsson Lindelöfs insats.

Om det stämmer borde scouten ha vänt hem med en positiv rapport. Svensken var stabil i ett mittförsvar som testades intensivt under de 90 minuterna.

Ögonbrynet sprack

I Victor Nilsson Lindelöfs fall kom den svettigaste sekvensen efter 22 minuter. Dortmunds Raphael Guerreiro slog ett lågt inspel mot Ousmane Dembélé som drog till från straffpunkten – men fastnade på en flygande svensk. Lindelöf glidtacklade ut bollen till hörna och kolliderade i sekvensen med den egna målvakt Ederson. I krocken slog han upp ett sår över ögonbrynet som tejpades för att han skulle kunna spela vidare.

Borussia Dortmund gjorde 21 mål i gruppspelet, vilket är mest i Champions Leagues historia. Men mot Ederson – som bland annat räddade Pierre-Emerick Aubameyangs straff – och VNL kammade de noll.

Ett djupt tillbakapressat Benfica stack egentligen bara upp en gång och då blev det mål: på en högerhörna stötte Kostas Mitroglou in i början av andra halvlek.

”I nästa match vill vi ha bollen...”

Efter 0–1-förlusten är Dortmunds tränare förvånansvärt nöjd.

– Det är ett extremt komplicerat resultat, men jag är väldigt stolt över hur vi spelade i kväll, säger Thomas Tuchel till Uefas hemsida.

En annan stolt kille är svensk och tillhör motståndarlaget.

– Det var en bra laginsats av oss i dag. För oss var det också speciellt att Luisao gjorde sin 500:e match. Det var väldigt viktigt för oss att vinna så det känns väldigt bra, säger Victor Nilsson Lindelöf i Viasats sändning.

Returen spelas i Dortmund åttonde mars. Hur Benfica ska nolla Aubameyang, Reus och de andra blir ett framtida bekymmer för Lindelöf. Men en sak är säkert: han önskar inte att förlora skotten med 1–7, passningarna med 307–686 och bollinnehavet med 35–65 igen.

– I nästa match vill vi ha bollen lite mer, men överlag var det bra, säger han i Viasats sändning och fortsätter:

– Just nu är jag bara glad för den här segern. Vi får rikta om vårt fokus till nästa match senare.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: