Brandbil fastnade under insats – då grep Tenstaborna in

Brandbilen fastnade under insatsen – då grep Tenstaborna in

avJonna Claesson

GODA NYHETER

En bild som visar hur lokalbor hjälper en brandbil som fastnat i leran under en räddningsinsats i Tensta, sprids just nu på Facebook.

– Två procent kastar sten, såhär är de andra 98 procenten i Järvaområdet, säger Hasse Alshamary.

Vid lunchtid i torsdags larmades räddningstjänsten i Stockholm till en omfattande brand i Tensta. Branden hade börjat på krypvinden i ett trevåningshus och en stor grupp räddningspersonal arbetade med släckningsarbetet.

– Två procent kastar sten, såhär är de andra 98 procenten i Järvaområdet, säger Hasse Alshamary, boende i området.

Under räddningspersonalens insats fastnade en brandbil i leran och de boende i området hjälpte till att dra upp den på vägen igen. Incidenten fastnade på bild och har spridits som en löpeld på Facebook. Många menar att det är en ”bild” av Tensta som sällan visas upp i media.

– Du vet vad man säger. En bild säger mer än tusen ord. Det var många ungdomar som hjälpte till. Samma ungdomar som kastar sten ena dagen gör det här nästa dag.

Ulf Bivemark, brandmästare på Kista brandstation, uppskattar att lokalborna ville hjälpa till.

– Vi har tre utsatta områden i vårt distrikt och stenkastningen är en liten del av det negativa. Merparten av vårt arbete är positivt och det här är en positiv grej, att merparten av människorna Tensta, Rinkeby, Husby är bra människor som vill väl, säger han till TT.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Tensta

Facebook