Bekräftat: Stjärnduon lämnar HV71

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Mattias Tedenby.
Foto: BILDBYRÅN
Mattias Tedenby.

HOCKEY

Nu är det klart.

Stjärnduon Mattias Tedenby, 29, och Markus Ljungh, 28, lämnar HV71.

– Naturligtvis ledsamt, säger Tedenby till klubbens hemsida.

Sportbladets avslöjande är bekräftat. Markus Ljungh utnyttjar sin KHL-klausul, endast en dag innan den löper ut, och lämnar HV71.

Ljungh, som kom till Jönköpingsklubben från Djurgården inför den förra säsongen, gjorde 40 poäng i grundserien och i slutspelet blev det tre poäng på nio matcher.

Utnyttjar klausul

Samtidigt står det klart att publikfavoriten Mattias Tedenby lämnar. 29-åringen, som har gjort över 400 matcher i HV-tröjan och har hunnit med att vinna två SM-guld, utnyttjar även han en klausul i sitt kontrakt som gör att han har rätt att köpas ut.

– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa, säger Tedenby.

”Går inte lottlösa”

Johan Hult, sportchef, berättar om förlusterna:

– Detta innebär att vi har tre forwardsplatser att fylla. Vi går inte lottlösa ur detta utan blir ekonomiskt kompenserade för båda spelarna och har en plan för hur vi ska gå vidare, säger han.

Expressen har tidigare skrivit att Tedenby ligger i förhandlingar med schweiziska storklubben Davos.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!