Experten: Till och med pappa är imponerad

PLUSBETYGEN: Charlie Hedstad om V75-omgången på Örebro

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Aetos Kronos var dagens höjdpunkt.
Foto: ATG-live
Aetos Kronos var dagens höjdpunkt.

Aetos Kronos och Mascate Match.

Så heter kungen och drottningen av årets E3.

Korta E3-finalerna från Örebro blev en kopia av vårens E3-finaler.

Det var dubbeljackpott med E3-finaler på Örebrotravet under lördagen.

Pekka Korpis Mascate Match vann E3-finalen för ston och visade att hon är kullens drottning.

I finalen för hingstar och valacker fick vi se en uppvisning av Jerry Riordans Aetos Kronos. Treåringen vann miljonloppet den tunga vägen – på tiden 1.10,9.

Aetos Kronos är första kullen efter världsstjärnan Bold Eagle. Det finns att brås på och jag tror till och med pappa är imponerad av kvällens insats.

Gemensamt för de båda var att de även vann långa E3 tidigare i år – vilket aldrig hänt tidigare.

Imponerande statistik

I V75–5 var Petri Puros Burning Man ensam på banan. Jag tog en titt på Svensk Travsport och man kan inte låta bli att imponeras över Halmstadtränarens segerprocent. Ett snitt på 27,2 procent de senaste fem åren – överlägset bäst i Sverige!

Här är Charlie Hedstads plusbetyg från omgången.


Betyg:
Vem: Aetos Kronos (V75–7)
Kommentar: Här är Jerry Riordans nästa stjärna! Han fick ingenting gratis i miljonloppet. Trots att han fick vandra utvändigt hela vägen så krossade treåringen sina konkurrenter – på tiden 1.10,9. Pappa är en viss Bold Eagle och jag tror till och med han är imponerad av kvällens insats.


Betyg:
Vem: Mascate Match (V75–2)
Kommentar: Megafavoriten fick ta över ledningen av Ulf Ohlsson och MargaretaSjöhammar efter 200 meter och sen var det spel mot ett mål. Nu har Pekka Korpis nya stjärna vunnit båda E3-finalerna och har tjänat över 2,5 miljon på tio starter.


Betyg:
Vem: Burning Man (V75–5)
Kommentar: Petri Puro anmäler inte sina hästar i onödan. Halmstadtränaren är känd för att ha hästarna i ordning när de startar och Burning Man var inget undantag. Över den mustiga distansen 3 100 meter var Puros kanon ensam på banan. Femåringen kom till Örebro med tre raka segrar i bagaget och den sviten förlängdes idag till fyra raka.


Betyg:
Vem: The Real Face (V75–4)
Kommentar: Vi fick se en klassisk spets och slut i V75–4. Mästervoltaren Adielsson tog enkelt hand om ledningen i startmomentet och höll sedan ett jämnt hårt tempo loppet igenom. Det var Adrian Kolgjinis åttonde tränarseger på V75 i år – endast Nurmos och Redén har bättre siffror.


Betyg:
Vem: Reverend Wine (V75–1)
Kommentar: Efter ytterligare en delikat styrning av stjärnkusken Carl Johan Jepson så kunde Reverend Wine enkelt avgöra V75–1 över upploppet. Diederik Meilinks stjärna har gjort flera fina lopp på slutet och hade verkligen samlat på sig till en V75 seger.


Betyg:
Vem: Charrua Forlan (V75–3)
Kommentar: Här blev det bara fel. Emilia Leo lyckades inte sno åt sig ledningen i startrusningen. Tillfälle fanns att backa ner i rygg på den stora favoriten Vainqueur R.P. men kusken valde att ligga kvar utvändigt. Charrua fick ett tungt lopp och Sundbergs hedershäst joggade över mållinjen som sista häst.


Publicerad:

LÄS VIDARE