Utsedd till NHL:s bäste målvakt – nu förlänger han

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Tampa Bay Lightning har fått en viktig kontraktssignatur inför nästa säsong.

Stjärnmålvakten Andrej Vasilevskij har skrivit på för åtta nya år i NHL-klubben – och får bra betalt för det.

Det fanns egentligen ingen fara här och nu för Tampa Bay att förlora sin stjärnmålvakt Andrej Vasilevskij, som blev den förste Tampamålvakten att vinna Vezina Trophy, priset som bäste målvakt i NHL, då han hade ett år kvar på kontraktet.

Men Tampa är tidigt ute – och betalar sin ryss en god slant för det.

25-åringen har valt att skriva på för åtta nya år i klubben (maxlängd på ett kontrakt i NHL) och blir därmed NHL:s tredje bäst betalde målvakt.

”Jag är väldigt glad att skriva på denna förlängning med Lightning i dag. Jag vill tacka hela organisationen, inkluderat Mr. Vinik (ägaren), Julien BriseBois (general manager) och de fantastiska Boltsfansen, för att ha gjort detta till en fantastisk plats att spela och leva i för mig och min familj”, säger Vasilevskij till klubbens webbplats.

Samma lön som Kutjerov

Den ryske landslagsmålvakten draftades som 19:e i den första rundan av Tampa 2012.

Kontraktet han nu kritar på är värt cirka 9,5 miljoner dollar per säsong, motsvarande 90 miljoner svenska kronor per säsong, vilket innebär ett totalvärde på kontraktet på omkring 720 miljoner kronor. Något som gör honom lika välbetald som landsmannen, lagkompisen och poängligavinnaren Nikita Kutjerov.

Hans landsman Sergej Bobrovskij blev tidigare i sommar den näst bäst betalde målvakten i ligan, bakom Montreals Carey Price (10,5 miljoner per säsong) när han bytte Columbus mot Florida genom att krita på ett kontrakt värt cirka tio miljoner dollar per säsong.

1 av 3 | Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN