”Spel mot ett mål – spikar utan att blinka”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 5 februari på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Zaira del Ronco och Christian Fiore är ett av spikförslagen på V86.

V86 avgörs på Jägersro och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Det blir spel mot ett mål, jag spikar utan att blinka, säger Sportbladets Carl Wangle om sin spik.

– Mitt drag är en av få i loppet som visat att han kan vinna över den dryga distansen. Är värd en varning, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Jägersro och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Vid lördagens V75-omgång på Åby prickade två av Sportbladets system alla sju rätt:

Marios Supernytt

Total vinst per system: 13 242 kronor

Vinst per andel: 529 kronor

Petterssons Lilla

Total vinst per system: 13 818 kronor

Vinst per andel: 690 kronor

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.26, onsdagen den 5 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag ser faktiskt inget som kan hindra 2 Payet D.E. (V86-8). Hästen har ett bra spår, står bra inne och har form. Dessutom kan han öppna från start och jag ser inget annat än att Kim Eriksson sitter i ledningen efter en bit. Jag ser heller ingen som kan göra livet surt för favoriten på utsidan, så han bör få bestämma tempot själv. Då ska hästen vara betydligt sämre eller sjuk för att förlora det här loppet. Sund spik.

Miljonrensarna

6 Flying Knight (V86-6) har fått ett lopp i kroppen nu efter lite tävlingsvila. Hon var ute på V75 och var lite trög i rygg på ledaren, men fick lite sparat i mål, som det såg ut. Lopp i kroppen nu och ensamt springspår. Tobbe Jansson sätter henne i pik och sen får hon oavsett ett bra lopp. Fem procent.

Jag är inte säker på formen på 5 Vichy Grif (V86-7), därför måste jag fortsätta varna för 2 Maggie Cash. Rygg ledaren och slut!? Sex procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Solvalla och Jägersro. Det ska inte bli någon nederbörd i vare sig Stockholm eller Malmö, så räkna med bra underlag för årstiden.

... 3 Teton Sweet Lindy (V86-4) vann till 62 gånger i sin senaste start. Nu är hon en av favoriterna. Har form och är kuskförstärkt nu. Måste räknas tidigt.

... 5 Vichy Grif (V86-7) hade grym form i december. Vilat lite nu och man kan nog inte räkna med att hon är lika bra. Blir lite för hårt spelad för min smak den här gången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Global Takeover (V86-1) tycker jag sett finare ut och sprungit rakare i vagnen en längre tid, och senast fick han också utdelning då han vann lätt från ledningen. Han kan öppna väldigt snabbt från start och trots spår längst ut bakom startbilens vingar tror jag Adrian Kolgjini skickar honom från start med siktet inställt på tidig tät, och då blir duon väldigt svårslagna.

Miljonrensarna

3 Ediego (V86-2) är ingen miljonrensare direkt, men med den usla resultatrad som han har lär han inte dra på sig överdrivet mycket spelprocent heller. Det lät väldigt uppåt på honom senast, då blev det platt fall men det kan mycket väl vara dags nu istället. Har bra kapacitet för ett sådant här typ av lopp och brukar gå bra för Örjan Kihlström. 13 procent.

2 Peakadilly (V86-5) är en av få hästar i loppet som visat att han kan vinna över den dryga distansen. Är värd en varning. Tre procent.

Tänk på att...

... 5 Vichy Grif (V86-7) har gått jättebra en längre tid och har förutom andraplatsen senast radat upp segrarna, och visst kan det vara så enkelt att hon bara vinner det här loppet. Som jättefavorit kommer jag dock inte spika henne, offensive Christian Fiore lär knappast släppa spets över kort distans med startsnabbe 3 Taiga Woodland och det lär innebära att Vichy Grif tvingas till grovjobbet utvändigt om denne och det kan bli tufft. En favorit som det står dödens på i mitt program kan jag bara inte gå på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Zaira del Ronco (V86-3) vann mycket enkelt senast. Näst senast var hon blekare men var då nedsatt av en halsinfektion. Man kan tycka att hon inte bara ska gå ut och vinna gången efter men det gjorde hon och man får säga att tränaren gjorde ett starkt jobb. Spår mitt i banan nu och tror man kommer köra vad som går från start, tror ingen svarar henne och från ledningen på Jägersro. Inte lätt att komma ifatt.

Miljonrensarna

9 Guilty Pleasure (V86-2) kan mycket bättre än vad han visade senast. Han har visat att han har en ruggig spurt att komma med och över den långa distansen kan det bli ett perfekt lopp för honom. Hannu Korpi är inte någon blyg kusk och skulle det bli promenadtempo kommer han nog agera. Jag hoppas dock han får ligga på rulle för att speeda till slut, då får de andra jobba för att stå emot honom. Fem procent.

4 Hera Eck (V86-4) har visat bra form på slutet och jagar sin första seger. Jag tycker hon har samlat ihop till en seger och varför skulle den inte kunna komma den här gången? Magnus A Djuse upp igen gillar jag och klaffar det lite för henne då kan hon slå till. Se upp! 16 procent.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla håller i veckans V86-omgång.

... 2 Payet D.E. (V86-8) blir hårt betrodd vilket är förståeligt. Han har bra form och bra läge, dock blir han stor favorit och det rensar enormt i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

7 Very Charming (V86-2) har varit väldigt bra på sistone och nu när han inte stöter på något så blodigt motstånd måste det vara bra chans. Spåret är inte bra, men Claes får ladda iväg och han bör hitta en vettig position. Då biter hästens avslutning mycket bra. Stark favorit.

Är 5 Zaira del Ronco (V86-3) lika bra som senast så kan övriga hälsa hem i loppet. Lite ojämn, men trivs på Jägerso. Spikbud.

Miljonrensarna

4 Zoko Lane (V86-1) står bra inne i loppet och jag tyckte han gick rätt bra på Kalmar. Litet fält och bör få ett bra lopp i draget. Kapacitet finns för att lägga det här gänget på rygg – absolut. Sju procent.

Har 10 Devs Daffodil (V86-5) vaknat på rätt sida är hon inte att leka med. Märren är tuff och tål att gå. Sju procent.

Jag gillar 13 Bear Victory (V86-6) och hon kan nog mycket väl vara aktuell direkt i comebacken. Speedar fort med klaff. Åtta procent.

Tänk på att...

... loppen saxas mellan Jägersro i Malmö och Solvalla i Stockholm.

... 6 Zio Tom Jet (V86-2) blir hårt spelad, men står dåligt inne i loppet. För tufft emot?

... det är mycket bokstäver i raden för 3 Ediego (V86-2), men fungerar han så är det förste utmanare till min spik, 7 Very Charming. Ett tvilling-alternativ om han är fin i uppvärmningen.

... V86-4 känns mycket lurigt då formen på flera av hästarna är svårbedömd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

5 Zaira del Ronco (V86-3) var grym senast, trots att hon hade varit sjuk innan. Nu är läget perfekt, hon är snabb ut, det är Jägersro och hästen går ner i klass. Det är spel mot ett mål och så länge hästen håller sig i trav och inte blir för het så ska Zaira Del Ronco bara vinna det här loppet. Spikar utan att blinka.

Miljonrensarna

4 Zoko Lane (V86-1) kommer med starka insatser i bagaget. Nu är det sprinterlopp igen, en distans han normalt sett inte är van vid. Men han gick det senast och gjorde det bra. Enkelt emot nu och många startsnabba som kan köra lite väl fort. Jag tror Zoko Lane krossar allt sista biten med minsta klaff. Liras. Sju procent.

6 Flying Knight (V86-6) gjorde comeback senast och såg jättefin ut i värmning. Det var tufft motstånd på V75 och det är inte mycket att sägas om att hon inte hängde med sista biten. Jag tycker ändå att insatsen var god och från ledningen nu leder hästen extremt länge. Jansson upp är kul och jag blir inte förvånad om han fixar segern med denna roliga skräll. Fem procent.

Tänk på att...

... 2 Payet D.E. (V86-8) kommer bli gigantisk favorit. Det är toppchans, men det tar emot att spika. Vad ska fälla honom? Jag ska försöka leta svar på den frågan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Zaira del Ronco (V86-3) är en kapabel italienska som gillar att rusa på i spets. Hon har två segrar på två försök på Jägersro och här har hon fått fina förutsättningar att leda runt om. Det ser ut att bli jämnspelat mellan ett par hästar och då är det läge att ta ställning.

Miljonrensarna

2 Maggie Cash (V86-7) är snabb ut och troligtvis blir det spets för att sedan släppa till 3 Taiga Woodland. Får Riordans sto frisk luft sista 200 meterna blir hon farlig till sex procent.

Tänk på att...

... det är ”nedförsbacke” på Jägersros upplopp. Hitta hästar i främre träffen så är mycket vunnet.

... 5 Vichy Grif i V86-7 ser ut att bli en av omgångens största favoriter. Min känsla är att hon får svar i spetskörningen och från utvändigt om ledaren är hon en favorit i fara

Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad: