Charlotte Kalla: ”Skulle skada både dem och mig”

avJonathan Nilsson

Charlotte Kalla har varit öppen med att hon inte vill göra reklam för spelbolag.

Svenska Spel är ny sponsor för skidlanslaget – men kommer inte frontas av stjärnan.

– Det skulle skada både dem och mig, säger Charlotte Kalla till DN.

Många av Sveriges största idrottare gör reklam för spelbolag.

Men Charlotte Kalla har varit tydlig med att hon inte vill bli sponsrad av spelbolag.

– Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, har hon sagt hon i en intervju med GP.

Den svenska skidstjärnan har varit medveten om att hon kan hamna i ett läge där hon ska göra reklam för ett företag hon skulle nobba som personlig sponsor.

Ny sponsor för landslaget

I somras blev det klart att Svenska spel går in som sponsor för Svenska förbundet, och nu uttalar hon sig om situationen.

– Vi är beroende av sponsorer för att kunna finansiera den här verksamheten. Redan när jag kom med i juniorlandslaget blev jag medveten om att någonstans kommer pengarna ifrån. Vill vi konkurrera med de andra är det de här förutsättningarna som finns, säger hon till Dagens Nyheter.

Hon berättar att hon känner sig lojal mot förbundets alla sponsorer, som är en nödvändighet för att de ska kunna åka på världscup, mästerskap och träningsläger.

– Därför känner jag mig neutral (mot Svenska spel) som jag gör mot alla andra av förbundets företag. Men jag känner mig inte beredd att sticka ut och vara en person som ska lansera något om det kommer att vara kampanjer.

”Ingen som skulle vinna på det”

Att ha Svenska spel-loggan på sina kläder är en sak. Men Kalla har deklarerat för både Svenska spel och Svenska skidförbundet att hon inte vill vara frontfigur i någon lansering.

– Det skulle skada både dem och mig, det är ingen som skulle vinna på det, säger Charlotte Kalla till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM