Formen finns – han spikas på DD i kväll

Expertens DD-tips – onsdagen den 12 juni på Vaggeryd

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Vaggeryd.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Vaggeryd, onsdagen den 12 juni.

Spelstopp DD 21.26

V86 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–3–6–4–9–7–10–11–5–1–12–8.

Kommentar: Ett väldigt tätt och svårrankat lopp där så gott som alla ska ses med åtminstone en viss chans. Men vi tror ändå, trots en del frågetecken kring honom, på Adde S.H. Frågetecknen, eller snarare frågetecknet, är att han galopperat i två av de tre senaste starterna. Han är snabb ut om han laddas, men vågar kusken göra det? Formen finns i alla fall där och vi tror inte att det är en nödvändighet för Adde att han måste till ledningen för att kunna vinna loppet, däremot underlättar det förstås. Det är första försöket på lång distans, men det bör gå bra. Bakom är det som sagt väldigt tätt, med lite extra plus ändå för Kennedy och Vulcano N.P..

DD-2

Rankning: 5–9–1–10–6–11–2–7–4–8–3.

Kommentar: Vi visste inte riktigt vem vi skulle tippa, om vi ska vara ärliga. Men det blev Ufo Jet av den anledningen att Solkattens Chiron och Randemar R.D. båda har bakspår samt att Marcello Wibb mycket väl kan bli över från start från sitt innerspår. Silent Hill kan öppna men det är inte givet att han får något gratis av vare sig Chapuy eller Mega Star. Ufo Jet borde kunna få en fin ryggresa.

DD-systemet – 5 rader

DD-1: 2 Adde S.H..

DD-2: 5–9–1–10–6.

Vem tar spets?

DD-1: Flera kan öppna, men Adde S.H. tidigt till spets?

DD-2: Chapuy, Mega Star eller Silent Hill?

! Statistikvinnarna

DD-1: Global Warrior.

DD-2: Alegra B.


ARTIKELN HANDLAR OM