Arsenal vidare i Europa League

Foto: STRINGER

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Det blev ingen sprakande målfest på Emirates – men väl en poäng mot Röda Stjärnan.

Arsenal toppar därmed gruppen på tio poäng och är vidare i Europa League.

– Vi är inte nöjda med en poäng men vi får väl ta den, säger Jack Wilshere.

Tränaren Arsene Wenger såg till att vila större delen av Arsenals ordinarie startelva i mötet med Röda Stjärnan.

Bland annat fick Mohamed Elneny kliva ner som försvarare i trebackslinjen och unge talangen Ainsley Maitland-Niles tog plats på vänsterkanten.

– Inledningsvis i turneringen så visste vi att vi hade tillräckligt med kvalité i truppen för att ta oss vidare. Kan du inte vinna matchen, se då till att inte förlora den, säger Jack Wilshere till BBC.

Ville ha straff

Arsenal hade bud på mål, men det samma gällde bortalaget.

Efter omkring tio spelade minuter drog Olivier Giroud till med högern men Milan Borjan i målet var på tårna och räddade.

Röda Stjärnans Richmond Boakye brände två jättelägen under matchens gång, ett i vardera halvlek. Båda avsluten smet strax utanför.

I den 60:e minuten ville Arsenal ha straff i samband med att Jack Wilshere fick en liten tryckare av Vujadin Savic. Bollen gled längs med den sistnämndes hand men domaren Luca Banti viftade bort situationen.

Vidare från gruppen

Bollen ville inte in den här dagen och matchen slutade mållöst. Det innebär att Arsenal nu står på tio poäng i grupp H, fem före Röda Stjärnan på andraplatsen.

Avståndet ner till trean Bate Borisov är i nuläget sex poäng. Därmed är Londonklubben vidare från gruppspelet.

– I den första halvleken var vi det bättre laget. I den andra var vi bättre. Vi får lära oss utav det här, vi vill vinna gruppen, säger Wilshere.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM