Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö bäst i EU på etiskt hållbar konsumtion

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

EU-kommissionen prisade på fredagen Malmö för stadens arbete med rättvis handel och etiskt hållbar konsumtion.

– Eftersom juryn bedömt Malmös engagemang som helhet är det många som har anledning att känna sig stolta idag, säger Lotten J Johansson, på Malmö stad i ett pressmeddelande.

Malmö tilldelades på fredagen utmärkelsen ”EU Cities for Fair and Ethical Trade Award” av EU-kommissionen. Det är andra året som priset delas ut, och årets nominerade var Malmö, Göteborg, Bremen, Neuman och Stuttgart.

Malmö är diplomerad som en Fairtrade City, och över 200 butiker i staden har Fairtrademärkta varor i sitt utbud. I ett pressmeddelande skriver Malmö stad att EU-kommissionen bedömt Malmö som helhet i beslutet.

– Det är helt fantastiskt att kamma hem förstapriset! Eftersom juryn bedömt Malmös engagemang som helhet är det många som har anledning att känna sig stolta idag. Malmöbor, butiker, föreningar, fackföreningar och Malmö stad har tillsammans arbetat för en mer hållbar världshandel, säger Lotten J Johansson, enhetschef på enheten för hållbar utveckling på miljöförvaltningen i Malmö stad i pressmeddelandet.

Som vinnare kommer Malmö stad att motta EU-medel för att utföra projekt inom hållbar konsumtion och rättvis handel de kommande två åren.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN