Tjuv erbjuds hittelön – för stulna minnen

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Privat/TT/Montage
Karins foton och dagbok blev stulna. Nu erbjuder hon tjuven hittelön. (Fotot till höger är en exempelbild).

NYHETER

Hela sonens uppväxt försvann på ett ögonblick när fotona och dagboken stals ur bilen. Nu erbjuder Karin Jönsson Lundholm en belöning på 10 000 kronor – om tjuven lämnar tillbaka minnena.

– Jag hoppas verkligen att tjuven har ett hjärta, säger hon.

Karin Jönsson Lundholm, 41, var med familjen på Leos lekland i Skellefteå under tisdagen. När hon gick ut till bilen efter en dryg timme hade det som inte fick hända inträffat. Någon hade tagit sig in i bilen och stulit hennes dator, hårddisk och dagbok. Norran var först med att berätta om detta.

– Jag hade lämnat allt i bilen för jag ville inte ha med allt in när jag skulle leka med barnen. När jag öppnade bakluckan såg jag att jag inte hade några väskor kvar, säger Karin till Aftonbladet.

Alla minnen borta

Men det var inte vilka väskor som helst som tjuven lagt beslag på. Bland de stulna sakerna fanns nämligen Karins bärbara dator och en extern hårddisk. På datorn hade hon alla familjefoton från de senaste fem åren.

– Sedan yngsta sonen var liten har vi sparat alla bilder på datorn. Jag höll på att göra en backup på bilderna och föra över dem till en annan hårddisk, säger hon.

Tjuven fick också med sig en dagbok där Karin dokumenterat minnen från barnens uppväxt.

– Jag har fyllt i barnens utveckling och vad som hänt för att kunna se tillbaka. Lite som en äldre version av Facebook, men med tankar och känslor. Nu har jag en stor klump i magen, säger hon.

Hittelön: 10 000 kronor

När Karin förstod att alla minnena var borta blev hon förtvivlad. Hon skrev ett inlägg på Facebook där hon efterlyser föremålen – och erbjuder en belöning på 10 000 kronor om tjuven eller någon annan lämnar tillbaka sakerna.

”Ta pengarna o den nya oanvända hårddisken, men SNÄLLA lämna tillbaka resten! Även du som stal grejerna får hittelön!”, skriver hon.

Inlägget har fått många delningar och flera personer har hört av sig för att uttrycka sitt medlidande. En man hörde av sig och berättade att han blivit av med sina skor vid samma tillfälle. Ännu har dock inte tjuven gett sig till känna.

– Jag hoppas verkligen att tjuven har ett hjärta, säger Karin och fortsätter:

– Datorn är låst och tjuven får ju nästan inget för den. Men den innehåller oersättliga minnen och det är värt hur mycket som helst för mig.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN