Bjöd sponsorerna på exklusiv resa

avJonatan Andersson, Simon Sjöstrand, TT

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård är beroende av kommunpengar.

Nu avslöjar Sydsvenskan att klubben samtidigt bjudit sponsorer på en exklusiv fotbollsresa till London.

– Några av våra huvudsponsorer gör jättemycket för oss. Utan dem hade vi inte kunnat spela i Champions League, säger ordföranden Håkan Wifvesson till tidningen.

Mesta mästarna FC Rosengård var med i guldstriden in i det sista, men fick till slut se Linköping knipa SM-guldet för andra året i rad.

Rosengård vann bland annat damallsvenskan tre år i rad 2013–2015 och har länge varit ett av Sveriges bidrag i Champions League.

Trots det är Malmö-klubben beroende av pengar från kommunen.

En miljon årligen

Rosengård har, enligt Sydsvenskan, årligen fått nästan en miljon kronor i bidrag från Malmö kommun för att ha råd att åka till bortamatcherna i Champions League.

Nu avslöjar tidningen att klubben samtidigt har bekostat en resa för sponsorerna för minst en kvarts miljon kronor 2014.

Foto: Daniel Kihlström / TT
Håkan Wifvesson

– Några av våra huvudsponsorer gör jättemycket för oss. Utan dem hade vi inte kunnat spela i Champions League, säger ordföranden Håkan Wifvesson till tidningen.

Sydsvenskan skriver att 14 personer reste till London för att se herrmatchen i Champions League mellan Chelsea och PSG.

”Pratade om hur vi kan utvecklas”

– Vi nätverkade, pratade om hur vi kan utveckla verksamheten och såg en match, säger Wifvesson.

En sponsor ställde upp med sitt privatplan för flygresan men Rosengård stod för boende, konferensdelen, matchbiljetter och övriga kringkostnader. En sponsor som betalade för sin del berättar för Sydsvenskan att det rörde sig om 20 000 kronor.

Rosengård bemöter kritiken

Under eftermiddagen gick klubben ut och bemötte Sydsvenskans artikel på sin hemsida. Rosengård slår ifrån sig och menar att ett sponsorskap trots allt ska gynna båda parter. Resan till London var ett sätt att nätverka och förbättra relationen.

”Nätverksaktiviteter som sponsorresorna har ingått i de sponsoravtal som tecknats med de större sponsorerna. Sponsorerna har på så vis dragit nytta av avtalen och fått möjligheten att utöka sina nätverk. Resorna har alltså inte belastat FC Rosengårds verksamhet, tvärtom är de i flera fall en viktig förutsättning för sponsorernas engagemang”, skriver klubben bland annat.

ARTIKELN HANDLAR OM