Kan lossna på allvar – jag spikar på V86

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 13 mars

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Staro Leonardo och Joakim Lövgren spikas på V86.
Foto: LARS JAKOBSSON, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Staro Leonardo och Joakim Lövgren spikas på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, den 13 mars.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Det är bra pengar att tävla om i svensk travsport – om man ställer det i relation till bredden.


Tipsettan

Devil Sound gjorde en mycket bra säsong i fjol men gick ur form mot slutet av säsongen efter en del (onödigt?) offensiva upplägg. Nu har han fått fem månader på sig att återhämta sig, tränar på och hitta glöden igen. Normalt sett ses han med en bra spetschans, och därmed segerchans här men då formen är dunkel, vilket den i och för sig är på flera andra också, garderar vi honom fast uppgiften på pappret ser mycket tilltalande ut.


Motbuden

Hurricane River kan öppna rätt bra men i årsdebuten kunde han inte hålla ledningen från samma läge och det är inte troligt att han gör det nu heller. Efter att ha blivit av med ledningen blev han kvar på innerspår och där såg han mycket fin ut som okörd. Nu är det hårdare emot men inte värre än att Hurricane River blir farlig om det löser sig på ett bra sätt.

Zanzibar Effe kan öppna ganska bra, det är inte omöjligt med ett scenario där hon hamnar i rygg på ledaren och därifrån kan bli farlig med lucka i tid.

Zohar Font är en fin häst, men segrarna togs i ganska billiga gäng innan han senast kördes fram i dödens som betrodd men ­tröttnade en aning från den positionen. Efter det har han vilat i knappt tre månader innan han nu gör årsdebut. Stall Kolgjini har två hästar till start där Smokin Joe är den bäste. Men hans tveksamma säsongsavslutning i fjol får oss att ranka ner honom till sistaplats. Skulle stallet ha lyckats sätta honom i ordning till första starten på ett halvår har Smokin Joe absolut chansen. Men det normala borde vara att ha målsättningen att ge honom ett snällt lopp och en behaglig upplevelse i stället för att skicka ner honom i källaren på en gång.


Skrällbudet

Typhoeus Face har bra kapacitet, men i fjol var det långt mellan de bra insatserna och han har inte börjat det här året heller speciellt övertygande.


Spetsbudet

Devil Sound.


! Statistik­vinnaren

Zohar Font.

Vår rankning

5 Devil Sound

1 Hurricane River

3 Zanzibar Effe

2 Zohar Font

4 Typhoeus Face

6 Smokin Joe

V86–2


Loppet

Om våra två står på benen gör de nog upp.


Tipsettan

Remarkable Feet är bra. Dödensrisk.


Motbuden

Bottnas Easy Cash kan leda runt om.


Skrällbudet

Mr Planner?


Spetsbudet

Bottnas Easy Cash.


! Statistik­vinnaren

Jamie Oliver.

Vår rankning

6 Remarkable Feet

3 Bottnas Easy Cash

15 Jamie Oliver

11 Captain Knas

10 B.B.S.Canyankee

9 Mr Planner

13 Tequila Gel

1 Expendables

14 Moolger

7 It Happened Again

12 Balotelli Crown

2 Arctic Agent

4 Midas Metan

5 Shutter Island

8 Malte All Over

V86–3


Loppet

I ett svårt lopp i en svår omgång får vi spika finaste hästen och hoppas att formen sitter.


Tipsettan

It’s My Boko fick sin årsdebut förstörd direkt i starten då han fick en galopperande häst i knäet. Formen är svårbedömd men han är en mycket fin häst. Om han är i ordning är det bra chans, men det är en liten chansning att gå på honom.


Motbuden

Global Whitechapel går förbättrat och visar lite utveckling, Bra spår. Valsa Matilda rankas upp på att hon är startsnabb. Shiny är rätt så bra för sammanhanget.


Skrällbudet

Stephanie Divine har lopp i kroppen.


Spetsbuden

Valsa Matilda och Stephanie Divine är raska första biten. It’s My Boko är inte heller någon lus bakom bilen om han laddas.


! Statistik­vinnaren

Shiny.

Vår rankning

5 It’s My Boko

2 Global Whitechapel

4 Valsa Matilda

1 Shiny

9 Countess P.D.

3 Call it Magix

6 Stephanie Divine

11 Tipsy Face

7 Sentfromabove

12 Silver Lore

10 Tulippa Hall

8 Lady Red Summer

V86–4


Loppet

Bra lopp som dock kan bli ett taktiklopp beroende på vem som tar ledningen. Vi hoppas på underhållning i ett lopp där många borde känna att de har chansen.


Tipsettan

Hugget som stucket vem man tippar av Wild Love och Cobourg Hanover men vi valde till slut Wild Love då hon kan vinna på fler sätt än Cobourg (som väl är i fara ifall han inte håller ledningen?) och dessutom kommer från lopp där hon mött gott och väl så hårt motstånd som hon nu möter (ganska mycket hårdare om vi ska vara helt ärliga).


Motbuden

Cobourg Hanover har bra chans från ledningen men vi är inte helt övertygade om att han håller undan även om han skulle göra det. Ile Saint Louis kan vara på gång igen efter att ha sett lite sämre ut en tid. Får en fin ryggresa från det här läget. Beautiful Bacardi räknas alltid. Formen sitter.


Skrällbudet

Efter sin starka insats senast är Erica värd en plats på kupongen trots att motståndet är betydligt tuffare den här gången.


Spetsbuden

Den som möjligen kan överflygla Cobourg Hanover från början är Indian Four. Det skulle i så fall öppna för Wild Love eller kanske Beautiful Bacardi att kunna överta ledningen.


! Statistik­vinnaren

Cobourg Hanover.

Vår rankning

5 Wild Love

1 Cobourg Hanover

3 Ile Saint Louis

2 Hope and Dreams

9 Erica

6 Beautiful Bacardi

10 Action Launcher

8 Quebec C.D.

4 Indian Four

7 Paduca Dream


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Få hästar men ett trevligt lopp, även om vi just här inte tror på så mycket annat än en favoritseger.


Tipsettan

Staro Leonardo har alltid varit en fin häst men det är nu som femåring det kan lossna för honom på allvar. Intrycket vid segern senast var att han är en blivande gulddivisionare om han får vara hel och frisk. Motståndarna den här gången är jämna och bra, det finns flera som står beredda att ta vid ifall Leonardo har en lite sämre dag. Men det är så lite
som tyder på att han ska ha det att vi inte kan gardera honom på den lilla chansen/risken att han faktiskt skulle ha det. Sedan är det ju förstås så, att Staro Leonardo förmodligen kommer att bli lite för stor favorit. Men på V86 gäller det i första hand att sätta spikarna, spelvärde får man nästan leta efter i första hand i form av roliga garderingsbud – i andra lopp än detta.


Motbuden

Cobbys Olifant tog stora kliv i utvecklingen i fjol. Blev struken för en halsinfektion i januari men borde vara ifatt i träningen efter den. Däremot kan han ju ändå behöva loppet innan formen är på topp. Crossfire Simoni har toppform. Global Strategy är snabb med ett lopp på rulle.


Skrällbudet

Gaya di Quattro var godkänd senast. Vi vill inte avfärda henne helt men det här är en minst lika tuff uppgift som senast och räckte hon inte mot de allra bästa då borde hon inte göra det nu heller.


Spetsbuden

Fashion Fine Wine eller Gaya di Quattro frontar men det är inte omöjligt att någon från tillägg som prickar starten kan köra sig till ledningen på första långsidan.


! Statistik­vinnaren

Staro Leonardo.

Vår rankning

7 Staro Leonardo

8 Cobbys Olifant

6 Crossfire Simoni

5 Global Strategy

4 O’Sunday

3 Gaya di Quattro

1 Fashion Fine Wine

2 Saliga

V86–6


Loppet

Inte lätt att ta 20 meter på sprinterdistans. Ändå fördel tilläggs­hästarna.


Tipsettan

Lady Youline är en fin häst som under fjolåret matchades mot de bästa stona i kullen. Det är mycket enklare emot nu men formen är förstås diffus när det handlar om årsdebut. Spåret är i alla fall bra och man ska ta tänka på att det här är en häst som gick 12.8 full väg i sin näst senaste start.


Motbuden

Upstream är en bra häst som gör debut i ny regi. Det kan bli bra men han har varit skriven hos sin nya tränare i bara drygt två veckor, och har inte startat sedan i augusti. Det är på hans kapacitet vi rankar upp honom, dagsstatus är närmast omöjligt att bedöma. Jack Zon får en bra resa, torde då avsluta fint.


Skrällbudet

Kemas Barolo bör kunna hävda sig mot dessa.


Spetsbudet

Requiem Fora Dream har bästa spåret, det avgör spetsstriden?


! Statistik­vinnaren

Lady Youline.

Vår rankning

11 Lady Yuoline

5 Upstream

6 Jack Zon

1 Requiem Fora Dream

10 Sigel Doc

2 African Coast

9 Kemas Barolo

8 Lukas Bris

7 Son of Triton

4 Savethebestforlast

3 Baine Westwood

V86–7


Loppet

Nytt bra lopp som är roligare för att favoriten har ett dåligt spår. Även om denne kanske är starkast till slut borde det åtminstone bli spännande.


Tipsettan

Victory Island glänser varje gång. Han måste vara på topp för att ro hem även detta, kommer knappast att få något gratis. Det kan bli för långt fram men han tål att göra en hel del själv och det är svårt att tro på någon annan. Vi ärinne på att Victory Island löser även den här uppgiften.


Motbuden

Nordmann är med garanti en tuff utmanare till vår spik. Speciellt som han har ett betydligt bättre spår. Bara Min kom bort utan egen förskyllan senast. Den fina formen kvarstår och hon kan dessutom öppna bra.


Skrällbudet

Intertial är en av flera som kan duga med klaff.


Spetsbuden

Global Tenderness är nog snabbast första biten. Bara Min är också snabb ut. Liksom även Dontbreakthebank Ås (ibland). Scorpion’s Kiss har spår för långt ut?


! Statistik­vinnaren

Nordmann.

Vår rankning

11 Victory Island

3 Nordmann

6 Bara Min

2 Dontbreakthebank Ås

7 Sinfonia d’Amore

4 Global Tenderness

9 Inertial

1 Youngblood Pellini

5 Havbergs Viking

10 Troja Caesar

8 Scorpion’s Dream

V86–8


Loppet

Alla har chansen.


Tipsettan

Man kunde ha rankat vem som helst etta.


Motbuden

Bara strecka på så långt pengarna räcker.


Skrällbudet

Denali?


Spetsbuden

Nästan alla på framspår är startsnabba. Vidöppet.


! Statistik­vinnaren

Daughterofdarkness.

Vår rankning

1 Queen of Morrlands

4 Robloxia

13 La Camilla Pellini

14 Livi Memory

2 Alfas Indra

6 Glimra Guld

5 Whitestripe Maid

12 Desideria de Soze

11 Denali

3 Alexia

9 Ninja’s Nightwish

7 Esther Fall

10 S.G.’s Atalanta

15 Daughterofdarkness

8 Lovely Tooma


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Dagens Dubbel känns roligast i omgången. Vårt system till höger med högre insatser på 11 i DD-1.

Luringen

Med ett lopp i kroppen och bra spår kan Hope and Dreams (V86-4) vara med och hugga.

Spikarna

Vi inledde med att spika Staro Leonardo (V86-5) men visste att det inte skulle räcka. Victory Island (V86-7) känns också, trots läget, som ett starkt spikförslag. Men när inte heller det räckte för att få ihop ett system kompletterade vi med It’s My Boko (V86-3).

Tänk på att …

… de två hästar som mötts överlägset mest av deltagarna i V86-1 är Devil Sound och Smokin Joe, inte mindre än fem gånger har de två råkat på varandra i tävlingssammanhang. Det står 4–1 i inbördes möten till Devil Sound, utan att någon av hästarna har vunnit något av de fem lopp de mötts i.

… vi spekulerar i om Cobourg Hanover (V86-4) kan bli av med ledningen, att Indian Four kanske kan vara snabbare. Statistiskt ser det dock bra ut för Coubourg som haft innerspår tre gånger bakom bilen och frontat varje gång.

lång distans statistiskt inte är något som ­tilltalar hästarna i V86-5.

Kuskligan

1) Jorma Kontio, 26 segrar

2) Örjan Kihlström, 19

3) Ulf Ohlsson, 14

4) Torbjörn Jansson, 12

5) Erik Adielsson, 10

Stora systemet

Avd 1: Alla sex startande (5–1)

Avd 2: 6–3 (15–11)

Avd 3: 5 It’s My Boko (2–4)

Avd 4: 5–1–3–2–9–6 (10–8)

Avd 5: 7 Staro Leonardo (8–6)

Avd 6: 11–5–6–1–10 (2–9)

Avd 7: 11 Victory Island (3–6)

Avd 8: Alla 15 startande (1–4)

5 400 rader/1 350 kr

Lilla systemet

Avd 1: Alla sex startande (5–1)

Avd 2: 6–3 (15–11)

Avd 3: 5 It’s My Boko (2–4)

Avd 4: 5–1 (3–2)

Avd 5: 7 Staro Leonardo (8–6)

Avd 6: 11–5–6–1–10 (2–9)

Avd 7: 11 Victory Island (3–6)

Avd 8: 1–4–13–14–2–6 (5–12)

720 rader/180 kr

Chanssystemet

Avd 1: 5 Devil Sound (1–3)

Avd 2: 6–3 (15–11)

Avd 3: 5–2–4–1–9–3–6–11 (7–12)

Avd 4: 5 Wild Love (1–3)

Avd 5: 7–8–6–5–4–3–1 (2–7)

Avd 6: 11–5 (6–1)

Avd 7: 11–3–6–2–7–4–9–1–5 (10–8)

Avd 8: 1 Queen of Moorlands (4–13)

2 016 rader/504 kr

DD-systemet

DD-1: 11–3–6

DD-2: 1–4–13–14

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 4 Bythebook, 5 Belker. Outs: 2 Master of Trix.

V5-2: 1 Pelas Ethos, 10 Living the Dream, 3 Marion.

Outs: 12 Blizzrd du Nord.

V5-3: 5 Viking Brodde, 1 Winner Bac, 2 B.B.S.Hudson.

Outs: 4 Kalas d’Inverne.

V5-4: 1 Indine Keeper, 11 Real caviar, 10 Teton Special Gift.

Outs: 3 Young Love.

V5-5: 7 Mas Credit, 2 Trueisch, 4 Sigill Carjan.

Outs: 8 Optimus M.M..


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad: