Är det regnigt i Sydostasien i maj?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa

Jag och min pojkvän är sugna på att sticka till Asien och backpacka i vår. Vi funderar på att åka från mars till maj/juni och är intresserade av länder som Thailand, Malaysia och Vietnam. Är dessa länder lämpliga att åka till under nämnda månader, eller är det regnperioder och sånt då?

Undrar också om ni har något tips på vart man kan vända sig för att få tag i bra flygbiljetter.

Visst finns det ”regnperioder och sånt”, men eftersom klimatet i den här regionen varierar mycket även inom länderna finns det ingen tid som är dålig att åka hit – om vädret är dåligt på ett ställe är det bra på ett annat.

I Thailand och Malaysia turas till exempel kusterna om med regnperioderna. Om det är dåligt på västkusten är det oftast bra på östkusten, och tvärtom, eftersom de påverkas av olika monsuner. Och även när det är regnperiod regnar det oftast inte hela dagarna.

En fördel med att åka till Vietnam när ni funderar på

att åka jämfört med vintern

är att det då är varmt även i landets norra delar – bland annat runt Hanoi och Ha-long bay. I övrigt ligger hela regionen ni funderar att

resa till i tropikerna, och

har alltså varmt väder året runt.

Om biljetter: Det bästa tipset för att hitta bra flygpriser är att kolla runt så mycket som möjligt och jämföra priser. Ring till flera resebyråer som säljer lågprisflygbiljetter, och kolla även med sajter som:

www.jetweb.se

www.resfeber.se

www.travelstart.net

www.flygtorget.se

Publicerad: