Karlskrona vann efter överkörningen

avMattias Friberg

ÄNGELHOLM. Det kändes som sista chansen och Karlskrona tog den.

Straffsegern borta mot Rögle ger jumbon hopp i bottenstriden.

– Nu känner man att vi kan visa alla och det är vi mot världen, säger målvakten Johannes Jönsson.

Karlskrona var riktigt illa ute i den tredje perioden borta mot Rögle. Jumbon var utspelad och låg under med 0–1. I det läget hade blekingarna åtta poäng upp till Rögle på säker mark.

Men Joel Kellmans 1–1-mål med 11.02 kvar tände hoppet. 

– Det är skönt att de inte får in fler puckar och när vi kan hålla undan så här, då blir vi farliga i slutet. När vi fick in vårt mål tycker jag att de blir lite ängsliga och vi får mer mod och vågar spela. Vi växer och de känner lite att ”vi får inte förlora”, säger målvakten Johannes Jönsson.

”Hade bra energi”

En dramatisk förlängning och en lång straffläggning senare hade Karlskrona vunnit och plockat in en poäng på Rögle. Jönsson gjorde en riktigt bra match och i straffläggningen tog han sex av Rögles sju straffar.

– Jag hade bra energi på straffläggningen i dag. Jag hade bra fokus och tänkte inte så mycket. Det är lite klassiskt.

Karlskrona har haft en tung period i januari och innan lördagens seger hade laget bara vunnit två av de senaste tio matcherna. Men KHK har lätt för Rögle och har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna mot skåningarna.

Johannes Jönsson tror att Karlskrona kommer att ta sig förbi både Mora och Rögle innan serien är färdigspelad. Han säger att allt det negativa runt klubben med ekonomiska problem och bottenstrid kan vändas till något positivt.

– Det kan ju vara ett energitapp, men det kan också vara en sporre. Vi har pratat mycket om att det finns en chans för oss att bidra och rädda en förening kanske. Att det är drömmen att vi kan rädda upp alltihop. Att vi kan göra vad vi kan för att rädda ekonomin och det vi kan göra är att vinna hockeymatcher.

Ni har varit utdömda av experter och hockey-Sverige. Har det fungerat som bränsle?

– I början av säsongen kändes det som bränsle. Sen i mitten blev man lite så där ”shit”. Det påverkade speciellt när man legat nånstans och sen dalar ner. Och så får man skit och det är klart att man tar åt sig, man är ju människa. Men nu på slutet känns det som det vänder igen. Att man tar med sig det och känner att nu kan vi visa alla och det är vi mot världen. Man får den känslan.

Fick en rejäl smäll

Röglemålvakten Ville Kolppanen fick en rejäl smäll när Karlskronas Akim Aliu åkte på honom i förlängningen. Kolppanen fortsatte att spela, men var inte tillgänglig för intervjuer.

Han undersöktes efter matchen och Rögle hoppas veta mer om hur han mår under de närmsta dagarna.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM