Parets katt hittades skjuten – tvingades avlivas

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

När Caroline Backéus och hennes sambo Rickard skulle kalla in sin katt Rambolina för kvällen kom hon aldrig. Istället hittade de henne med en lealös bakdel – och ett blödande hål.

– Vi är helt förstörda här hemma, gråten går i vågor hela tiden, säger Caroline.

På torsdagskvällen skulle Caroline Backéus sambo Rickard kalla in deras två katter. En av katterna, 11 månader gamla Rambolina, kom inte som hon annars brukar när man kallar. Istället hittades hon nedanför trappan till verandan till huset på Värmdö i Stockholm.

– Hon låg i en konstig ställning. Hon försökte sitta upp men bakdelen var helt lealös. Vi lyfte in henne i köket. Hennes bakben och svans funkade inte, och det var blod på ena sidan kroppen, säger Caroline.

De tog henne direkt till djursjukhuset där hon undersöktes. En veterinär rakade bort hennes päls för att se det blödande såret som visade sig vara ett hål i ryggen. Efter en röntgen kunde veterinären konstatera att det var en kula från ett gevär som orsakat hålet. Kulan låg kvar i ryggen och tryckte på nerver. Enligt veterinären skulle Rambolina aldrig bli återställd – och Caroline och Rickard lät henne somna in.

– Jag blev arg och förbannad för att det är någon som har gjort det här. Om det varit ett djur hade det varit mer förståeligt, det är sådant som händer. Men nu är det faktiskt är någon som har siktat och skjutit på vår katt, säger Caroline.

1 av 6 | Foto: Privat
Katten Rambolina hittades vid trappan och hon kunde inte röra sig.

”Allt känns skit”

Hon har skrivit ett inlägg om händelsen i en lokal Facebookgrupp i hopp om att få tips om någon sett eller hört något – samt för att varna andra.

– Där vi bor finns inte många grannar, så man blir ju nojig. Vi har alltid sagt att det här är den bästa platsen för en katt att bo på, nära skog och allt möjligt. Våra katter har kunnat gå var som helst och hur som helst, så händer det här. Man vet inte vad man ska tänka och tro längre.

Enligt Caroline var Rambolina en sällskaplig katt som speciellt gillade Rickard då hon alltid ville sova vid hans ansikte.

– Vi är helt förstörda här hemma, gråten går i vågor hela tiden. Det var vår första katt tillsammans. Vi får barn om en månad, vi hade hoppats att ha hela familjen hade varit samlad, så tas vår fina katt ifrån oss. Allt känns verkligen skit.

Händelsen är polisanmäld.

Publicerad:

LÄS VIDARE