Nygren uppvaktas av SHL-klubbar

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

HOCKEY

Hockeylivet leker inte direkt för Magnus Nygren i schweiziska Davos – den anrika klubben ligger näst sist samtidigt som den förre Färjestadskaptenen spelar på sprutor.

Kontraktet går ut efter säsongen och flera SHL-klubbar har visat intresse för svensken.

– Vad jag längtar efter är att vinna någonting, säger Nygren till Hockeynews.se

Den VM-meriterade backen Magnus Nygren, 28, lämnade SHL och Färjestad för HC Davos inför förra säsongen.

Davos har blivit schweiziska mästare sex gånger under 2000-talet, men i år ligger klubben näst sist i NLA efter 25 spelade matcher. Dessutom fick tränaren Arno del Curto lämna nyligen, efter hela 22 år i klubben.

”Finns noll självförtroende i gruppen”

– Vi har egentligen inte haft arbetsro någon dag under året förrän nu och vi har inte lyckats vinna när vi valde att plocka bort Arno heller. Vi spelar betydligt bättre, men det finns noll självförtroende i gruppen, så det kommer att ta tid att bygga upp det, säger Magnus Nygren till Hockeynews.se.

Nygren är dessutom småskadad och spelar på sprutor. Ingen optimal situation för backen som är inne på sitt sista kontraktsår med klubben.

– Davos är absolut ett alternativ för mig i fortsättningen också. Sedan finns det intresse från andra lag både i Sverige och utomlands. Det är väl något sätt skönt att känna, att även fast laget har knackat rejält i år, och man tar mycket stryk för självförtroendet får sig en kyss. Men då är det skönt att få den här bekräftelsen, att det finns intresse, säger han till sajten.

”Längtar efter att vinna någonting”

Under det senaste landslagsuppehållet var Nygren hemma i Karlstad och träffade Färjestads sportchef Peter Jakobsson, har Värmlands Folkblad tidigare rapporterat.

– Vi tog en kaffe och snackade lite. I dagsläget har vi inte erbjudit något kontrakt, först måste Magnus veta vad han själv vill – om man vill vara kvar utomlands eller vill hem, sa Peter Jakobsson till tidningen.

Trots den tunga perioden han går igenom just nu känner inte Nygren någon akut hemlängtan.

– Nja, hemma är alltid hemma och det är korta säsonger, så man hinner inte börja längta så jättemycket. Vad jag längtar efter är att vinna någonting. Det är verkligen det enda jag längtar efter, och ännu mer när det går som nu. Att få känna glädje. Det kommer jag att lägga som det allra tyngsta i vågskålen när det kommer till kontraktsskrivning, säger han till Hockeynews.se.

Magnus Nygren har ett SM-guld med Färjestad och ett VM-brons på meritlistan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!