Gunilla Persson ställs inför rätta i Florida

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gunilla Persson ställs inför rätta den 21 juni.

Den svenska reality-stjärnan greps i tisdags kväll i Florida misstänkt för stöld.

– Det har blivit ett missförstånd. Hon är oskyldig och vi ser fram emot att klara upp det här, har hennes advokat Michael Murphy tidigare sagt till Nöjesbladet.

Den svenska tv-personligheten Gunilla Persson, mest känd från ”Svenska Hollywoodfruar” greps i Palm Beach i Florida på vid halv tio-tiden på tisdagskvällen lokal tid, misstänkt för att ha stulit ett par Chanel-solglasögon värda mer än 4 700 kronor.

Hon fick tillbringa natten i häktet och släpptes tidigt på onsdagsmorgonen efter att ha betalat cirka 45 000 kronor i borgen, rapporterade lokaltidningen Palm Beach Post.

Ställs inför rätta

Den 21 juni hålls förhandlingar i rätten i Palm Beach County, vilket Expressen var först med att rapportera.

En medarbetare för åklagarmyndigheten i delstaten Florida bekräftar för Nöjesbladet att Gunilla Persson kommer ställas inför rätta den 21 juni.

– Ja, jag kan se att förhandlingar kommer att hållas den 21 juni, säger han.

Nöjesbladet har även tagit del av handlingarna i fallet, där det framgår att Gunilla Persson måste infinna sig i rätten personligen – annars kommer hon inte få tillbaka den borgenssumma som betalades efter natten i häktet.

Brottsrubriceringen gäller stöld till ett värde av mellan 300 och 5 000 dollar och kan ge upp till fem års fängelse, skriver Palm Beach Post.

1 av 5
Polisens ”mugshot” av Gunilla Persson.

I polisanmälan, som Nöjesbladet tagit del av, framkommer att Gunilla Persson ska ha fångats på övervakningsfilm när hon gick ut ur butiken med solglasögonen på huvudet – utan att ha betalat för dem först.

Hon stoppades av en polis på en gata i närheten av butiken. Polisen uppger i anmälan att prislapparna var borttagna och att Persson ”fortsatte att prata som om solglasögonen tillhörde henne”. Persson ska i samtal med polisen sagt att hon skulle lämna tillbaka varan ”senare”, men polisen nämner också i anmälan att den svenska Hollywoodfrun ska gått förbi butiken efter händelsen, men utan att gå in.

Advokaten: ”Ett missförstånd”

Gunilla Persson har förklarat sig oskyldig till anklagelserna om grov stöld via sin advokat, Michael Murphy.

– Hon mår bra. Det har blivit ett missförstånd. Hon är oskyldig och vi ser fram emot att klara upp det här, sa hennes advokat till Nöjesbladet på onsdagskvällen.

På onsdagskvällen publicerade Gunilla Persson två bildserier från Palm Beach på Instagram och hälsade att ”allt är bra”.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Gunilla Persson, som avböjer att kommentera och hänvisar till sin advokat Michael Murphy.

Nöjesbladet söker Gunilla Perssons advokat Michael Murphy för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN