Sedin: ”Har varit lite motigt”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Fjärde raka för Vancouver trots svenska problem

1 av 5 | Foto: AFP
Daniel Sedin har tillsammans med brorsan dominerat Vancouvers poängproduktion senaste åren. Men i år har det gått sämre.

NEW YORK. Bröderna Sedin har fortfarande inte börjat spinna på alla cylindrar.

Men Vancouver fortsätter ändå vinna.

– Det är framförallt powerplay som inte riktigt klickat, men det kommer nog och så länge vi ändå tar två poäng är vi nöjda, säger Daniel till Sportbladet efter nattens 4-1-seger mot Minnesota.

Daniel Sedin gjorde sitt tredje mål för säsongen i bortasegern mot Minnesota i natt och har sammanlagt skrapat ihop åtta poäng på tio matcher – medan Henrik ännu stretar med en nolla i målkolumnen men har stått för sex assist.

Det är ju ett helt acceptabelt facit, men på tvillingarna från Ö-vik är förväntningarna numer så stora att omvärlden frågar sig vad som hänt.

Inget särskilt, visar det sig.

– Det har varit lite motigt offensivt, men det är det ofta i början av säsongen. Det tar ett tag att komma igång, säger Daniel.

– Framförallt är det powerplay som inte riktigt klickat så här i starten. När det väl kommer igång brukar det lossna även i övrigt. Vi är inte oroade, det kommer och så länge vi vinner är vi ändå nöjda.

Fjärde raka

Och vinner gör Canucks – trots att inte heller laget som helhet är direkt hundraprocentigt. Segern i natt var fjärde raka och de ligger nu på bronsplats i den västra konferensen.

– Defensivt tycker jag vi gör det bra i den här matchen, Minnesota får inte komma till mycket. Men visst, offensivt kunde det vara bättre. Vi har också två topp-sex-forwards i Ryan Kesler och David Booth borta, fortsätter ”Danne”.

– Samtidigt är det ju en styrka att vinna fast man inte spelar alldeles på topp.

Verkligen. Vad händer när favoriterna från British Columbia hittar formtoppen?

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN