”Jag spelar mesigt – men 20 000 är också pengar”

Nybrinks genomgång av V75-omgången – lopp för lopp: ”Ändå vill jag gardera”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Zenit Brick är en av Micke Nybrinks V75-spikar.
TRAV

Man kan spika både GlobalSatis­faction och Zenit Brick.

Det är ingen idiotförklaring att vänta då.

Men i mina gener finns inte ­såna lösningar.

Visst, jag spelar mesigt nu – men någon måtta får det vara.

När V75 körs i Eskilstuna är ­Timo Nurmos i stort sett på hemma­plan. Och det märks, grejen med  omgången är hur det ska gå för hans ­robusta hästar. De är jobbiga att möta, deras fysik imponerar. Så det mesta talar för fortsatta finska framgångar och i så fall kan vi glömma miljonerna.

Min taktik blir att, med båda händerna försiktigt sträckta i vädret, sikta in mig på ett mindre system som kan ge ett fint ­netto, 20 000 är också pengar.

Jag kommer ändå att berätta hur ni ska göra om ni trots allt vill klippa till med drivern på alla hål. Fast det är alltså varning för vatten (favoriter) överallt.

Jag vill gardera

V75-1: Den som spikar GlobalSatisfaction kan mycket väl ha gjort ett klokt val. Nurmos låter läskigt nöjd med hästen efter come­backen, det har jag fått in bakvägen via mina spioner. Ändå vill jag gardera med Ajlexes Cubano som kan snuva honom på ledningen. Även Stay Alert och Blue Star Champion bereds plats.

V75-2: Orkidee Skift har toppchans. Hon var strålande senast, bombade fram i dödens och vann skrattretande enkelt. Visst, hon har varit struken sen dess, för en karledsinflammation, men också tränat starkt efter till­frisknandet. Titta gärna på hennes senaste lopp. Det är viktigt med färska, egna intryck.

V75-3: Om bara Zenit Brick fått byta spår med On Track Piraten, då hade det kittlat. Nu står det ledningen i programmet och sen undrar jag vem som ska sätta upp tempot? Räknar med obefintlig action och spikar.

Annars kan On Track Piraten bättre än senast, han hade ont i knäna då och Queer Fish är en knallhård nioåring som vi måste beundra. Barfota är också ett stort plus.

Även West Wing ska med om ni fantiserar om förlust för Zenit Brick.

Glänste i dödens

V75-4: Gardera rikligt i det här långloppet och glöm inte Quite Windy som var vass senast och körs av synnerligen lovande Anders Eriksson.

V75-5: Xanthis Business och Enjoy the Life tutar och kör, båda ska till ledningen. Sa någon 1.08 första 500? Jag gillar Garmin B.J. som glänste när han klev fram i dödens senast och vann ganska ansträngningslöst. Bakspåret är egentligen inte så festligt men med full gas i täten är det snart överspelat.

Han flög fram senast

V75-6: Hur bra är Olle Rols? Frågan är inte jättelätt att svara på men mitt tips är att han blir svårstoppad om han är som vanligt.

Vad de än hittar på mosar han bara ner allt i en snudd på brutal stil. Mitt drag är ändå Oceanic Clearence som jag följt noga på slutet.

Hon flög fram bakom Roger ­America senast och om hon lyckas försvara ledningen (det är voltstart) kan hon smita undan.

V75-7: Egentligen borde Sir Q.C. singelstreckas. Insatsen och intrycket senast och läget bakom bilen nu – jag har sett sämre spikförslag. Men jag måste ha med Gute Band som hittat nya växlar hos Johan Untersteiner. Och lite mothugg där framme får han väl, Sir Q.C.?

För er som har tjock plånbok (eller vill skaffa er) är Dust Collector den givna rysaren.

Helgens tips

1. 4 Orkidee Skift

(Eskilstuna, V75-2)

Riktigt bra senast. Drömläge. Spets och slut.

2. 14 Quite Windy

(Eskilstuna, V75-4)

Knallform, rätt distans och vass kusk. Passas.

3. 10 Garmin B.J.

(Eskilstuna, V75-6)

Härligt intryck senast. Allt bättre. Måste med.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 7, 9, 10 (1–7)

V75-2: 4 Orkidee Skift (7–5)

V75-3: 5 Zenit Brick (9–10)

V75-4: 13, 11, 14, 3, 5, 6, 9 (8–12)

V75-5: 10, 2, 5, 7 (1–4)

V75-6: 5, 1, 9, 2 (11–4)

V75-7: 4, 10 (7–6)

896 rader/448 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM