Redo att utmana de stora jättarna

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Seb” Larsson blir en nyckel: ”Det är en stor klubb”

Sebastian Larsson är första pusselbiten i Sunderlands stora satsning.

Den engelska klubben planerar att värva in flera stjärnor för att slåss om Europaplatser kommande säsong.

– Det är en stor klubb som tillhör de som ligger strax under de översta skiktet, säger Sebastian Larsson till Sportbladet.

Efter en lång tid av spekulationer har Sebastian Larsson bestämt sig.

Nästa säsong kommer mittfältaren att spela för Sunderland. Det enda som återstår är att parterna ska komma överens om kontraktets längd – sedan blir affären officiell.

– Jag kan säga att saker och ting börjar närma sig. Det kan säkerligen ske något inom några dagar, säger Larsson till Sportbladet.

Den svenske landslagsmittfältaren verkar ha gjort ett bra klubbval.

Sålde nyligen talang

Sunderland sålde nyligen talangen Jordan Henderson för cirka 200 miljoner kronor och ska använda pengarna till att värva ihop ett starkt lag som ska slåss om Europaspel kommande säsong.

Sebastian Larsson ses som den första pusselbiten i lagbygget.

– De hör till ett gäng klubbar som inte är de absolut bästa, men det är en stor klubb som tillhör de som ligger strax under de översta skiktet, säger Larsson till Sportbladet.

Nu är det bara för Larsson att vänta in flera värvningar som managern Steve Bruce planerar att genomföra.

Den svenske landslagsmittfältaren kan bli klubbkamrat med Birmingham-spelaren Craig Gardner igen. Sunderland ser honom som ersättare till Henderson på mittfältet.

Vill ha Crouch också

Bruce är också ute efter att värva en anfallskollega till Asamoah Gyan. Tottenham-duon Jermain Defoe och Peter Crouch finns långt upp på listan tillsammans med Liverpools David Ngog.

– Mitt mål är att ta mig till en klubb som man känner är ett steg i rätt riktning i karriären, där jag har en större möjlighet att ta mig vidare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN