Lindsey Vonn ilsknade till på SVT:s fråga

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Lindsey Vonn kraschade i sin näst sista tävling i karriären. 

På en presskonferens reagerade Vonn argt efter en fråga från SVT:

– Vem har sagt att jag inte kan vinna? Jag har inte sagt det.

VM i Åre blir Lindsey Vonns sista tävlingar. Efter kraschen i Super G återstår nu bara söndagens störtlopp. 

Det planerar hon att genomföra, trots allt. 

– Jag hoppas att söndagen är en mycket bättre dag. Jag ville inte sluta i Cortina, jag ville säga hej då till alla. Det har varit väldigt kul att få alla meddelanden från mina konkurrenter, tränarna, alla som har stöttat mig. Det har varit väldigt fint och gör att det blir lite enklare att sluta, säger hon.

”Försöker övertala Ingemar”

Vonn har jagat Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, men kommer att stanna på 82. Nu hoppas hon att den svenske legendaren kommer och hejar i sista tävlingen på söndag.

– Jag hoppas att Ingemar kommer på söndag. Han hade nog tänkt att komma senare, men jag försöker att övertala honom att komma upp tidigare. Att ha honom där är det bästa avskedet jag kan få, säger hon. 

Lika populärt blev det dock inte när SVT:s reporter undrade hur det är för Vonn att tävla när hon förmodligen ändå inte kommer att vinna störtloppet på söndag.

– Vem sa att jag inte kan vinna? Jag har inte sagt det. Räkna inte bort mig. Jag har en annan chans till och jag kanske står för ett mirakel. Bara för att jag är knockad betyder det inte att jag inte kan resa mig, säger hon.

Efter VM ska Vonn operera sitt knä. Sedan ska hon börja sin civila karriär. På presskonferensen berättade hon om en karriär inom filmbranschen och att hon i framtiden vill ha barn.

– Jag vill verkligen ha barn. Jag är inte där nu där jag kommer att springa och bli gravid direkt, men det är något jag ser fram emot. Jag vill kunna åka skidor med mina barn och det är därför jag slutar nu också. Men jag vet inte när det blir, men jag är 34 år så jag kan inte vänta hur länge som helst, säger hon.

 

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE