Jämför Messi med tv-spel

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ibrahimovic hyllar sin nye
lagkamrat på ett unikt sätt

Nya lagkamrater: Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic.
Foto: AP
Nya lagkamrater: Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic.

Många ord har sagts om Leo Messi.

Men kanske beskrivs han mest träffsäkert av sin nye lekkamrat.

– Messi är som playstation, men på riktigt, säger Zlatan Ibrahimovic till El Mundo Deportivo.

Zlatan Ibrahimovic har gett sina första stora intervjuer sedan han kom till Barcelona. Och han är inte försiktig med orden.

– Jag ville skriva på för Barcelona och nu är jag här. Du tvivlar alltid på hur du ska tas emot när du kommer till en ny klubb men saken är att, trots att ingen tror det och tänker att det är annorlunda, så har alla, absolut alla behandlat mig enastående, säger han till Sport.

Förstår knappt Messi

Zlatan säger att målsättningen för säsongen är given: Med honom i laget ska Barcelona upprepa vårens trippel och han ser fram emot att fotograferas efter att ha vunnit Champions League.

Och en gnutta extra salig blir svensken när han bes beskriva lagkamraten Leo Messi.

– Otrolig. Messi är som playstation men på riktigt. Han är playstation! Man förstår inte vad han gör, men det är unikt och underbart. Det är Leo Messi! säger han till El Mundo Deportivo.

Önskar Eto'o lycka

Övergången från Inter är en av fotbollsvärldens största, men Zlatan säger sig vara beredd på pressen. Och han är medveten om att han kommer mätas mot Samuel Eto'o som flyttade motsatt väg, från Spanien till Italien.

– Jag vet att alla i början kommer jämföra mig med Eto'o, men det är en grej för media och stör inte mig. Vi är olika och spelar för olika klubbar. Jag hoppas han är glad och lyckas i Inter för det är en lysande klubb, säger Ibrahimovic till Sport.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN