Tog strypgrepp på lagkamraten

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Strandberg djupt ångerfull efteråt

1 av 8 | Foto: Kamerapress/Bobbo Lauhauge

FALKENBERG.
Matchhjälte och tvåmålsskytt.
Men stryptaget på lagkamraten Daniel Sundgren överskuggar allt.
Efteråt var Carlos Strandberg djupt ångerfull.

"Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde", skriver han på Instagram.

LAUL: Så många får AIK:s tränare under 2000-talet

Domaren blåser av matchen. AIK har, med lite flyt, vunnit mot Falkenberg med 3–2 och nio spelare firar glatt tillsammans.

Vad de resterande två håller på med? Carlos Strandberg och Daniel Sundgren är inbegripna i en irriterad diskussion om hur laget skulle ha agerat i slutet av matchen. Ett bråk som eskalerar till rubrik-nivåer i samma stund som anfallaren, till lagkamraternas förvåning, rusar fram mot ytterbacken och tar ett kraftigt strypgrepp på Sundgren. De båda separeras sedan snabbt av medspelarna. Efteråt försöker Sportbladet få en kommentar av Strandberg.

– Jag vill inte prata om det, säger han och går in i omklädningsrummet.

”Det är för känsligt”

AIK agerar snabbt. De sätter munkavel på de båda spelarna och tränaren Rikard Norling förklarar att "de inte är redo att prata med pressen".

– Det är för känsligt. Vi tar citat sen via hemsidan. Det vill få tid till eftertanke innan de uttalar sig, säger han.

Norling är bedrövad, men vill skydda sina spelare.

– Jag har pratat med båda två i duschen. När jag ser situationen själv kommer jag se något som naturligtvis inte hör hemma på en fotbollsplan över huvud taget. Varken mot motståndare, men framför allt inte mot medspelare. Det har jag sagt till dem. De har tagit varandra i hand efter att ha gjort något som inte är okej ur något perspektiv. Det hör inte hemma på en fotbollsplan.

Djupt ångerfull

Varför började de bråka?

– Det är två killar med riktigt temperament. Det är något som jag måste hantera, de här testosteronnivåerna när det brinner till hos såna här unga juveler.

Han lovar att det blir något typ av efterspel, men vill inte precisera mer.

– Jag har tagit båda i örat, det ska följas upp på något sätt. Men jag vill inte berätta hur.

Efteråt sitter en djupt ångerfull Carlos Strandberg i spelarbussen. Han berättar för lagkamraterna att han inte tänkte efter innan han agerade, och att han vill ha strypgreppet ogjort. Ahmed Yasin tar en bild tillsammans med Sundgren och Strandberg – som båda ler brett – och skickar ut den på sociala medier med texten: "Så skönt med 3 jävla poäng! #bästavänner”.

”Ber om ursäkt till alla i AIK”

Kort därefter bryter även Strandberg tystnaden.

”Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde. Jag tappade huvudet och agerade i stället för att gå av och lugna ner mig. Jag har blivit väl omhändertagen sedan jag kom till AIK och det som hände i dag är den absolut sämsta tacken jag kan ge tillbaka", skriver han på Instagram och fortsätter:

"Jag är ledsen och lovar att det aldrig kommer att ske igen. Jag ber om ursäkt till min lagkamrat och alla i AIK”.

AIK har på sin hemsida publicerat ett pressmeddelande (se faktaruta).

Se klipp på händelsen (extern länk)

Publicerad: