Galna summan – för att få Messi

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Lionel Messi till Manchester City?

Pep Guardiola gör allt han kan.

Enligt den spanska radiostationen Cope har City-tränaren bett flera pampar i klubben att intensifiera jakten på superstjärnan – som lockas med enorma summor.

Lionel Messi har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare fem gånger och vunnit alla titlar som går att vinna med Barcelona – klubben han tillhört hela sin seniorkarriär.

Nu står argentinaren högst upp på Manchester Citys önskelista.

Enligt radiokanalen Cope har tränaren Pep Guardiola bett klubbens vd Ferran Soriano och sportchefen Txiki Begiristain om att göra Messi till klubbens högsta prioritet i sommar.

Fantasisummor

Enligt Daily Mirror är City villigt att betala Barcelona 2,3 miljarder kronor för 29-åringen och ska utöver det erbjuda honom en veckolön på 5,7 miljoner kronor.

Det som skulle kunna tala för en övergång är att Barcelona nyligen har förlängt kontrakten med flera av sina stjärnor, däribland Neymar, Sergio Busquets och Javier Mascherano, och att klubbens ekonomi därför ska vara ansträngd.

Dessutom väntar bland andra Luis Suárez, Ivan Rakitic, Ter Stegen och Andrés Iniesta på nya kontrakt.

Om Barcelona inte höjer Messis lön och övertygar honom om att stanna, kan en flytt till City bli realistisk, enligt Cope.

Den spanska radiostationen var också först med att rapportera om att Pep Guardiola skulle ta över Manchester City för ett år sedan. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM