Erik Karlssons otroliga slutspelsfacit

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Erik Karlsson har spelat 89 (!) minuter mer än någon annan i Stanley Cup-slutspelet – med två frakturer i en fot.

Men förgäves.

I natt tog sagan slut.

– Vi gjorde verkligen allt som stod i vår makt, men förlorade i slutändan mot ett bättre lag, säger den hyllade backstjärnan efter den avgörande förlusten mot Pittsburgh.

Han stod för ett slutspel av den sort det skrivs hela böcker om, Erik Karlsson.

Han spelade alltså fyra och en halv period mer än någon annan, vilket är fullständigt bisarrt, satte guldkant på match efter match med fantastiska solouppvisningar och tog sitt Ottawa ända fram till Stanley Cup-finalens tröskel.

Till och med motståndarna bugar sig i respekt.

Foto: Jamie Sabau / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: Jamie Sabau / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Ja, det är fantastiskt kul att spela mot Erik för man får se nånting nytt varje gång. Han är utan tvekan den bäste backen i ligan, säger Pittsburgh-svensken Carl Hagelin och fortsätter:

– Senators hade absolut inte kommit så här långt utan honom. Men samtidigt tycker jag att vi tog honom rätt bra, han fick inte lika mycket utrymme som tidigare och det är helt avgörande för får han det kan det vara kört direkt.

”Gjorde allt i vår makt”

Ja, till sist fick maratonmannen från Landsbro i Småland – som till på köpet gått genom hela slutspelet med två frakturer i en häl – ge sig.

Pittsburgh vann nattens ”Game 7” – efter ett hjärtskärande sudden death-mål signerat Chris Kunitz i andra övertidsperioden.

– Vi gjorde verkligen allt som stod i vår makt men förlorade i slutändan mot ett bättre lag, säger Erik själv till Ottawa Sun.

Hyllas av Hagelin

– Under övertiden hade det kunnat gå hur som helst, en turstuds skulle kunnat gå vår väg och vi hade ju älskat det. Men sett över sju matcher var de bättre laget, det är bara att gratulera.

Så istället för Stanley Cup-final blev det handskakning med gode vännen Hagelin – och sedan abrupt ett långt sommarlov.

– Vi sa en del under ”the handshake”. Erik är en väldigt god vän och ser alltid till att vara positiv och önskade oss lycka till i finalen. Det är sån han är, säger ”Hagge”.

Fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM