Beskedet: AIK-målvakten stoppas i stormatchen

avPer Bohman

Disciplinnämnden har bestämt sig.

Oscar Linnérs avstängning står fast.

Målvakten får inte spela mot IFK Göteborg.

”Det är i detta fall inte möjligt att slå fast att varningen är uppenbart felaktig”, skriver nämnden.

Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK:s målvakt Oscar Linnér drog på sig en varning för maskning när laget tog emot Örebro på Friends Arena i helgen. Oscar Linnérs tredje varning på kort tid för liknande förseelser.

Det var i den andra halvleken som domaren Kaspar Sjöberg halade upp ett gult kort sedan Linnér placerat ut bollen på fel ställe i straffområdet i samband med en inspark.

Ett missförstånd?

Beslutet gjorde hemmaspelarna fullständigt vansinniga, Sjöberg omringades och Linnér sprang över halva planen för att ifrågasätta domslutet. I slutändan verkade allt handla om ett missförstånd: målvakten förstod inte vart han skulle lägga bollen och domaren menade att Linnér medvetet maskade.

– Det verkar som att domarna har något emot mig. Jag får inga förklaringar till de gula korten, sa Linnér till Sportbladet efter matchen.

AIK överklagade

Sportchefen Björn Wesström säger till Sportbladet följande om händelsen.

– Spelaren, Oscar Linnér, upplever att han inte förstått vad domaren menar. Och när domaren inte når fram med sitt budskap så måste man sätta ett frågetecken för dialogen mellan honom och spelaren. Där brister det.

AIK ansåg alltså att varningen – som ledde till att målvakten blir avstängd till torsdagens match mot IFK Göteborg – var felaktig och överklagade den till förbundets disciplinnämnd.

Nu har det kommit ett beslut. Disciplinnämnden ”beslutar att lämna AIK:s begäran utan bifall”. Det betyder Oscar Linnérs avstängning står fast.

Domaren står fast

Disciplinnämnden har låtit domaren Kaspar Sjöberg yttra sig om situationen. Han står fast vid att Linnér ville fördröja spelet. Därför kommer nämnden till följande slutsats:

”Oscar Linnér har tilldelats en varning för att han enligt huvuddomarens beskrivning har försökt att fördröja spelet. Att fördröja spelet kan vara ett skäl för att tilldela en spelare en varning. Det är i detta fal inte möjligt att slå fast att varningen var uppenbart felaktigt. AIK:s begäran ska därför lämnas utan bifall.”

ARTIKELN HANDLAR OM